Προβλήματα στις μετακινήσεις με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα αντιμετωπίσει αύριο, Τρίτη, το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων σε αυτά, στην 24ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις απαιτήσεις της τρόικας για μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, απολύσεις ακόμη και στο στενό δημόσιο τομέα και κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ, θα κινηθούν μόνον από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι που θέλουν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο και στην πορεία που διοργανώνουν στις 11 το πρωί ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα μείνουν ακινητοποιημένοι από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10 το πρωί και από τις πέντε το απόγευμα έως τη λήξη της βάρδιας. 

Αντίθετα, ακινητοποιημένα θα μείνουν όλο το 24ωρο αύριο, τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός, ενώ λόγω της απεργίας αυτής οι συρμοί του μετρό στη γραμμή Αιγάλεω- Αεροδρόμιο, θα τερματίζουν στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλει αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργία με ολιγόωρες στάσεις εργασίας. Έτσι, τα λεωφορεία θα κινηθούν κανονικά από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Αντίστοιχα τα τρόλεϊ θα κινηθούν κανονικά από τις 8 το πρωϊ έως τις 9 το βράδυ.

Χωρίς αστικά λεωφορεία θα μείνει αύριο, Τρίτη, η Θεσσαλονίκη, καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα συμμετάσχουν στην πανελλαδική απεργία.

Τα δρομολόγια των λεωφορείων θα γίνουν μόνο με προσωπικό ασφαλείας (από τις 4.25 τα ξημερώματα έως τις 11.18 το βράδυ). Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ - ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ» θα λειτουργήσει κανονικά.

  


Πηγή: tanea.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ