Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο ο 25χρονος και ο πατέρας του, για την υπόθεση θανάτου του 29χρονου διανομέα φαγητού, το 2008 στη συμβολή των λεωφόρων Καζαντζίδη και Ικάρου.   Ο 25χρονος κρίθηκε ένοχος για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο προήλθε θάνατος και του επιβλήθηκε ποινή 17 χρόνων, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη. Ο πατέρας κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της ψευδορκίας και της υπόθαλψης εγκληματία και του επιβλήθηκε ποινή δύο ετών.  

Η πλευρά της υπεράσπισης ζήτησε να αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετεφηβικής ηλικίας, ωστόσο το Δικαστήριο δεν αναγνώρισε τα ελαφρυντικά.

Το ιστορικό της τραγωδίας


Ο 25χρονος κατόπιν επικίνδυνων ελιγμών με όχημα 4 Χ 4 στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου, προσπαθώντας να γλιτώσει από καταδίωξη αστυνομικών, παραβίασε ερυθρό σηματοδότη και παρέσυρε τον άτυχο διανομέα φαγητού. Ο 61χρονος πατέρας του, θέλοντας να σώσει το γιο του, εμφανίστηκε κατόπιν ως ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Ωστόσο λιμενικοί που προηγουμένως είχαν επιδιώξει να σταματήσουν το όχημα, κατέθεσαν, από την πρώτη στιγμή, με σιγουριά ότι οδηγός του οχήματος δεν ήταν ο πατέρας, αλλά ένα νεαρό άτομο, τα χαρακτηριστικά του οποίου δεν είδαν λόγω των φιμέ τζαμιών του αυτοκινήτου.Πηγή: cretalive.gr