Κόντρα κορυφής μεταξύ των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου ξέσπασε σήμερα, με αφορμή τις προτάσεις για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια και της εισφοράς προς αυτά. Οι πρόεδροι του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος και του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος αντάλλαξαν σκληρές εκφράσεις, τόσο για το θέμα των επιμελητηρίων όσο και προσωπικά. Ειδικότερα, σε αποψινή του δήλωση ο πρόεδρος του ΣΕΒ επισημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να παραμείνει χρήσιμος ένας θεσμός είναι να προσφέρει ανταποδοτικές υπηρεσίες σε εκείνους που τον πληρώνουν. Καλεί επίσης το ΕΒΕΑ να δημοσιοποιήσει τον απολογισμό του «για να κρίνουν τα μέλη του φορέα το πώς ξοδεύονται τα σχεδόν 20 εκατ. ευρώ των ετήσιων εσόδων του σε ανταποδοτικές υπηρεσίες και να αιτιολογήσει το αποθεματικό των 11 εκατ. ευρώ που διαθέτει το ΕΒΕΑ και χαρακτηρίζει την επίθεση του προέδρου του επιμελητηρίου κ. Μίχαλου κατά του ΣΕΒ «μνημείο ψεύδους, κακεντρέχειας και προσωπικής εμπάθειας».

Ο κ. Μίχαλος δήλωσε νωρίτερα ότι η πρόταση της τρόικας για κατάργηση των εισφορών στα επιμελητήρια «αποτελεί δυστυχώς, εισήγηση μιας ολιγομελέστατης ομάδας εγχώριων επιχειρήσεων - μελών του ΣΕΒ, ο πρόεδρος του οποίου πρότεινε τέτοιου είδους μέτρα στην τρόικα και μάλιστα πριν τα εισηγηθεί στην ελληνική κυβέρνηση».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ άφησε επίσης αιχμές κατά του προέδρου του ΣΕΒ λέγοντας ότι: «Θα πρέπει να γνωρίζει ο κ. Δασκαλόπουλος ότι οι 900.000 μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν έδρα τους την Ελλάδα και παράγουν και απασχολούν προσωπικό. Δεν είναι απλοί εισοδηματίες, χωρίς παραγωγικές μονάδες και με τα κεφάλαιά τους σε funds του εξωτερικού».

Σχολιάζοντας αυτές τις δηλώσεις, πηγές του περιβάλλοντος του κ. Δασκαλόπουλου ανέφεραν τα εξής: «Ο κ. Μίχαλος θα όφειλε, αφού αναζητούσε αφορμή για να υβρίσει, να πληροφορηθεί για τις τωρινές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Δ. Δασκαλόπουλου και πόσους εργαζόμενους απασχολεί και να συγκρίνει με τα δικά του. Όταν ο κ. Μίχαλος προσωπικά καταφέρει να προσφέρει έστω και το ένα εκατοστό των θέσεων εργασίας που δημιούργησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και το ένα εκατοστό των επενδύσεων που έχει στην ελληνική οικονομία, τότε μπορεί να πιάσει τον Δασκαλόπουλο στο στόμα του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ