Ένταση  μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών δυνάμεων επικράτησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας. Οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε μία προσαγωγή καθώς και σε εκτεταμένη χρήση χημικών όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό μπροστά από το μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη.

Πολίτες κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φωνάζαν συνθήματα με τα οποία ζητούσαν από την κυβέρνηση να παραιτηθεί απόψε, ενώ άλλοι διαδηλωτές έκαψαν γερμανική σημαία με τη ναζιστική σβάστικα. Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 2.000 πολίτες διαδηλώνουν στο Σύνταγμα. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες για τραυματισμούς λόγω των προηγούμενων επεισοδιών και η κατάσταση στο κέντρο έχει ηρεμήσει. 

Στην κυκλοφορία δόθηκαν οι δρόμοι του κέντρου της Αθήνας
καθώς ολοκληρώθηκε και η πορεία της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ προς τη Βουλή. Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η πορεία του ΠΑΜΕ στο κέντρο της Αθήνας. Η διαδήλωση των μελών του ΚΚΕ έφτασε νωρίτερα μπροστά στη Βουλή, οι διαδηλωτές έφτιαξαν ανθρώπινες αλυσίδες για να «προστατέψουν» το μπλοκ τους. Σε δήλωσή της η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε ότι «η ευθύνη πλέον ανήκει αποκλειστικά στον λαό. Ή να εκφράσει την αγανάκτηση του με το να τους σαρώσει ή αλλιώς να σκορπάει άσκοπα δάκρυα για τους παλιούς και νέους εθνοσωτήρες».

Άνοιξαν οι σταθμοί του Μετρό

Άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό
στο Σύνταγμα, τον Ευαγγελισμός και στη στάση Πανεπιστήμιο. Η αστυνομία πρότεινε στη διοίκηση της ΑΜΕΛ να δώσει στην κυκλοφορία τους σταθμούς, εκτιμώντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι πρόκλησης επεισοδίων. Ο σταθμός του Συντάγματος άνοιξε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, ενώ οι σταθμοί Πανεπιστήμιο και Ευαγγελισμός δόθηκαν στην κυκλοφορία, λίγο μετά τις 13:30.

Υπενθυμίζεται ότι το μετρό, όπως και τα άλλα δύο Μέσα Σταθερής Τροχιάς, ΗΣΑΠ και Τραμ, κυκλοφορούν σήμερα μέχρι τις 5 το απόγευμα. 

Aπεργιακό δελτίο

«Λουκέτο» βάζει  σήμερα  Τρίτη, δημόσιος και ιδιωτικός τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ για τα νέα επώδυνα μέτρα. 

Στην απεργία κινητοποίηση
συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι υπάλληλοι στους δήμους, δάσκαλοι και καθηγητές, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί, οι τραπεζικοί υπάλληλοι, οι ναυτεργάτες, οι δικαστικοί υπάλληλοι, οι έμποροι και οι βιοτέχνες.   


Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Για συνεχιζόμενη συστηματική καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των ναυτεργατών από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία σε σημερινή έκτακτη συνεδρίασή της αποφάσισε τη συμμετοχή της στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Έτσι, τα πλοία σε όλες τις κατηγορίες θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια από σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα έως αύριο στις 12 τα μεσάνυχτα. 


Προσωπικό ασφαλείας στα δημόσια νοσοκομεία


Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) αποφάσισαν να συμμετάσχουν στην αυριανή απεργιακή κινητοποίηση που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ.


Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, ζητούν ανατροπή της άδικης και αντιλαϊκής πολιτικής, που λεηλατεί τους μισθούς και τις συντάξεις και αποδιαρθρώνει τις εργασιακές σχέσεις.


Κινητοποιήσεις από τους δικαστικούς υπαλλήλους

Οι δικαστικοί υπάλληλοι θα συμμετέχουν στην αυριανή πανελλαδική 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ, τόνισε σήμερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, Χρ. Λυμπερόπουλος, κατά την πανδικαστική συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Εφετείου Αθηνών.

Παράλληλα, ο κ. Λυμπερόπουλος γνωστοποίησε στους δικαστές και εισαγγελείς ότι από την 1η Μαρτίου 2012 οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα παραμένουν στις έδρες των δικαστηρίων (ως γραμματείς) μετά τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.). Επίσης, τα Σαββατοκύριακα οι δικαστικοί υπάλληλοι δεν θα προσέρχονται πλέον στα δικαστήρια για τα αυτόφωρα.


Απεργούν οι πανεπιστημιακοί

Toν άμεσο διορισμό όλων των ήδη εκλεγμένων νέων μελών ΔΕΠ, ζητεί με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία της ΠΟΣΔΕΠ και μάλιστα καλεί όλους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για αύριο, Τρίτη 7 Φεβρουαρίου με την μορφή και τις δράσεις που θα επιλέξουν και θα εξειδικεύσουν οι σύλλογοι.

Ως βασικά αιτήματα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις προτείνονται, εκτός από τον διορισμό των νέων μελών ΔΕΠ, η επαρκής χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων, σαφή δέσμευση για μόνιμο εθνικό πρόγραμμα έρευνας, δέσμευση για το νέο μισθολόγιο των πανεπιστημιακών ως δημοσίων λειτουργών με την ενσωμάτωση στο βασικό μισθό των σημερινών επιδομάτων. 

Προβλήματα, τέλος, θα αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις του και το επιβατικό κοινό.


Σχετικά Θέματα:


Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες από τις κινητοποιήσεις στα Mέσα Mεταφοράς