Όταν κάποιες φορές οι « κακές συνήθειες» κάνουν καλό στην υγεία!

Όλοι λίγο πολύ αυτολογοκρινόμαστε και αυτοπεριοριζόμαστε για τα πράγματα που μας αρέσουν αλλά κρύβουν πίσω τους ενοχές. 

Για την αγάπη μας στην σοκολάτα – αφού μας παχαίνει, για εκείνες τις φορές που ο στόμας μας πέταξε υβριστικές ατάκες από αγανάκτηση – τι θα πουν για τους τρόπους μας;- ή για όταν το ρίχνουμε έξω και πίνουμε κι ένα ποτηράκι παραπάνω – μη μας πουν και αλκοολικούς.

Ε, λοιπόν τέρμα οι τύψεις και οι καταπιέσεις, μια πρόσφατη σειρά ερευνών που παρουσιάστηκε από την Huffington Post απομυθοποιεί όλα εκείνα που θεωρούνται κακές συνήθειες και υποστηρίζει ότι όχι μόνο κάποιες από αυτές είναι αποδεκτές αλλά συστήνονται και από τον γιατρό! Πάντα με μέτρο.

Δείτε λοιπόν τι λέει:

Για το κόκκινο κρασί
: Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια η διαφήμιση για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες των κόκκινων καρπών έχει επαναφέρει στο τραπέζι την χαρά να απολαμβάνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Με μέτρο πάντα κάνει καλό στην καρδιά, ενώ μειώνει την ανάπτυξη καρκινικών κύτταρων.

Για το καφέ: Πολλά έχουν ειπωθεί για αυτή την πρωινή και όχι μόνο απόλαυση και η τελευταία ανακάλυψη είναι πως μπορεί να είναι το κατάλληλο αντικαταθλιπτικό για τις γυναίκες.

Για τις κωμικές ταινίες: Εάν φοβόσαστε να πείτε πως σας αρέσουν οι κωμωδίες, ώστε να μην σας χαρακτηρίσουν ότι είσαστε επιρρεπείς στην «ελαφριά» διασκέδαση, δεν χρειάζεται πια. Το γέλιο πλέον θεωρείται η καλύτερη αερόβια άσκηση και εσείς είσαστε οπαδός της.

Για το να μην είσαστε πολυπράγμονες: Τέρμα οι ενοχές, πως η μέρα πέρασε και εσείς δεν κάνατε τα 15 πράγματα που είχατε στη λίστα σας. Ζήτω το σύνθημα «ένα και καλό.» Η προσπάθεια να κάνετε πολλά πράγματα μαζί έχει αποδειχτεί πως είναι επιβλαβής για την υγεία σας και για τόν εγκέφαλο σας, αφου διασπάται η προσοχή σας και η συγκέντρωση σας.

Για την σοκολάτα: Ο αιώνιος πειρασμός για πολλούς, αλλά και η ύστατη απόλαυση. Γιατί λοιπόν να την στερηθείτε; Ειδικά όταν πρόκειται για την πολύ θρεπτική μαύρη σοκολάτα. Πρόσφατη έρευνα λέει πως 45γρ. σοκολάτας την εβδομάδα μπορούν να μειώσουν την περίπτωση καρδιακού επεισοδίου κατά 20%!

Για το σεξ: Μην φοβόσαστε να μιλήσετεγια το σεξ αλλά και να κάνετε. Εκτός ότι σας προσφέρει ένα mini workout, κάνει καλό και στην ψυχολογία ενώ συμβάλει σε μια πιο υγιής ωρίμανση της κοινής συμβίωσης του ζευγαριού.

Για το αργό μάσημα: Εάν νιώθετε άσχημα ότι η συνήθεια σας να τρώτε αργά, τρελαίνει τους γύρω σας και σας κάνει να είσαστε βαρετοί, αναθεωρήστε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το φαγητό σας και να μην πάρετε κιλά, αφού δίνετε χρόνο στον εγκέφαλο σας να δεχτεί την πληροφορία ότι τρώτε και άρα να νιώσετε πιο γρήγορα ότι χορτάσατε χωρίς να έχετε καθαρίσει το πιάτο σας μέχρι τελευταίο ψίχουλο.

Πηγή: jenny.gr