Με δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πορείες, η μια του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και η άλλη του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν οι εργαζόμενοι της πόλης στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια και οι εντάσεις. Κατά την πορεία του ΕΚΗ, άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία, έσπασαν με πέτρες τζάμια του Δικαστικού Μεγάρου Ηρακλείου στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης και στη συνέχεια, στην πλατεία Κορνάρου επιτέθηκαν εναντίον υποκαταστήματος τράπεζας και ενεχυροδανειστήριου.

Η συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου με τη συμμετοχή του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, πραγματοποιήθηκε έξω από τα γραφεία του ΕΚΗ, ενώ η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έγινε στην πλατεία Ελευθερίας και ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου.

Το Εργατικό Κέντρο σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργία, ''ως αντίδραση στους εκβιασμούς της τρόικας και της κυβέρνησης για τους κατώτερους μισθούς, τις κλαδικές συμβάσεις, τον 13ο και 14ο μισθό και τις ωριμάνσεις''.

Ακόμη, μεταξύ άλλων, τονίζει ότι ''τα μέτρα που αποφασίζονται αυτές τις ημέρες θα δώσουν το τελικό χτύπημα στην πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, θα ολοκληρώσουν τις βίαιες ανατροπές στη ζωή των Ελλήνων και θα οδηγήσουν στην απόγνωση τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της χώρας μας''.

    
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ