Για την 1η Μαρτίου μετατέθηκε η ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής.  
Οι εκλογές είχαν αρχικά οριστεί για τις 13 Φεβρουαρίου, ωστόσο κρίθηκε αναγκαία η μετάθεσή τους για λειτουργικούς λόγους.  
Περίπου 600 μέλη ΔΕΠ καλούνται να αναδείξουν οκτώ εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, ανάμεσα σε 20 υποψηφίους καθηγητές του Πανεπιστημίου.  

Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9.00 π.μ. και θα κλείσουν στις 16.00 μ.μ. ενώ θα χρησιμοποιηθούν έντυπα ψηφοδέλτια που θα περιλαμβάνουν πίνακες με τρεις στήλες, στις οποίες θα αναγράφεται ο αριθμός προτίμησης, το επώνυμο, το όνομα και το πατρώνυμο των υποψηφίων, καθώς και η σχολή ή το τμήμα στο οποίο ανήκει ο καθένας. Οι υποψήφιοι θα αναγραφούν στο ψηφοδέλτιο µε αλφαβητική σειρά.  

Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, οι εκλογές που έχουν οριστεί για τις 15 Φεβρουαρίου θα διεξαχθούν στη Σχολή Νομικής, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, σε 12 εκλογικά τμήματα που θα φιλοξενηθούν σε τέσσερα αμφιθέατρα του δεύτερου ορόφου.   

Συνολικά καλούνται να ψηφίσουν περίπου 2.200 μέλη ΔΕΠ (182 σε κάθε εκλογικό τμήμα), που θα επιλέξουν μέχρι οκτώ ονόματα από τους 24 συνολικά υποψηφίους, σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 9.00 π.μ.   

Στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών τις επόμενες μέρες μετά τη δημοσίευση στο ΦΕΚ των απαιτούμενων διορθώσεων επί της διαπιστωτικής πράξης.


Πηγή: in.gr