Σε πανελλαδική αποχή κατέρχονται οι δικηγόροι την ερχόμενη Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα που επιβάλλει η τρόικα.  Η αποχή αποφασίστηκε τόσο από τη συντονιστική επιτροπή της ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, όσο και από το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της αποχής συγκαλείται γενική συνέλευση των Αθηναίων δικηγόρων στο γήπεδο του Πανελληνίου, στις 2 μ.μ., προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

ΔΣΑ: Σε ποιες περιπτώσεις δίνονται άδειες για δικές στους δικηγόρους

Μόνο στις περιπτώσεις παραγραφής, συμπλήρωσης ορίων κράτησης και προθεσμιών, θα δίδονται άδειες προκειμένου οι δικηγόροι να παρασταθούν σε δίκες κατά την πανελλαδική δικηγορική απεργία της ερχόμενης Πέμπτης, 9 Φεβρουαρίου 2012. Σε σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) υπογραμμίζεται δε, ότι για διοικητικές δίκες συμφερόντων του Δημοσίου και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου ουδεμία άδεια θα δίνεται.

Στο μεταξύ, με ομόφωνο ψήφισμά του ο ΔΣΑ δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή του προς την προσπάθεια που καταβάλλει το «Εθνικό Συμβούλιο Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», στηρίζοντας «τα δίκαια αιτήματά του και τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει».

Παράλληλα καλεί την ελληνική Κυβέρνηση «να κατευθύνει άμεσα κάθε της ενέργεια προς το σκοπό της καταβολής των οφειλόμενων προς τη χώρα μας, προωθώντας και διεκδικώντας με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο την αποκατάσταση της διεθνούς νομιμότητας και τη διαφύλαξη της εθνικής μας αξιοπρέπειας».

Επίσης, επισημαίνει ότι η πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης σχετικά «με τη σφαγή του Διστόμου και τις επιδικασθείσες από τα ελληνικά δικαστήρια αποζημιώσεις ουδόλως αποδυναμώνει τις πάγιες διεκδικήσεις μας, καθώς δεν υπεισέρχεται στην ουσία του ζητήματος των Γερμανικών επανορθώσεων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ