Στην τρίτη κατηγορία της Ευρώπης η Ελλάδα για την καινοτομία


Στην τρίτη, από τις τέσσερις συνολικά κατηγορίες για τις επιδόσεις τους στην καινοτομία, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή ΕπιτροπήΑυτό προκύπτει από τον «πίνακα επιδόσεων για την έρευνα και την καινοτομία του 2011» που δημοσιοποίησε σήμερα η Επιτροπή. Σε αυτή την κατηγορία περιλαμβάνονται ακόμη, εκτός από την Ελλάδα, η Ιταλία, η Πορτογαλία, η Τσεχία, η Ισπανία, η Μάλτα, η Ουγγαρία, η Σλοβακία και η Πολωνία. Οι χώρες αυτές εμφανίζουν επιδόσεις κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ των 27. 

Πρωτοπόροι στον τομέα της καινοτομίας είναι η Σουηδία, η Δανία, η Γερμανία και η Φινλανδία. Σύμφωνα με την Επιτροπή, στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται 10 χώρες με καλές επιδόσεις στον τομέα της καινοτομίας: Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Ιρλανδία, Γαλλία, Σλοβενία, Κύπρος και Εσθονία. Οι χώρες αυτές έχουν επιδόσεις που πλησιάζουν το μέσο όρο της EE των 27. 

Ουραγοί στην καινοτομία είναι η Ρουμανία, η Λιθουανία, η Βουλγαρία και η Λετονία που έχουν επιδόσεις πολύ χαμηλότερες από το μέσο όρο της ΕΕ των 27. 

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο