Πλήθος προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει πολλές περιοχές της χώρες, με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχοπτώσεις, τις χιονοπτώσεις, και τους ισχυρούς βόρειους ανέμους. Σε πλήρη ετοιμότητα παραμένουν οι τοπικές αρχές στον Εβρο, εξαιτίας των πλημμυρών.

Λόγω της αυξημένης στάθμης του νερού διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού Κομοτηνής, στον επαρχιακό δρόμο Παραδήμης - Κρανοβουνίου και στις διαβάσεις των ποταμών Τραύου (περιοχή Νέας Καλλίστης), Τραύου (γέφυρα Γλυκόνερου), Ηφαίστου, Κάλχα, Ποντικόρεμα (μεταξύ Αρριανών και Φιλύρας), Σκαλώματος, Δοκού, Λίσσου (περιοχή Αγίας Μαρίνας Ιμέρου), Κομψάτου (περιοχή Μωσαϊκού), Γρατίνης, Λοφάριου - Στρύμης και Διώνης - Αετοκορυφής.

Αλλά και στην Εγνατία, λόγω των των ισχυρών ανέμων διακόπηκε η κυκλοφορία των φορτηγών, άνω των 3,5 τόνων, στο τμήμα από τον κόμβο Ιάσμου (νομού Ροδόπης) έως τον κόμβο Βαφέικων (νομού Ξάνθης), στην επαρχιακή οδό Ποταμιάς - Μάνδρας – Ξάνθης. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί ακόμη στον οδικό άξονα των ελληνοτουρκικών συνόρων (μέσω συνοριακού Σταθμού Καστανέων), καθώς η γέφυρα Αδριανουπόλεως, στο τουρκικό έδαφος, κατακλύστηκε από νερά.

Στη Θεσσαλία, αποκλεισμένα λόγω της έντονης χιονόπτωσης στον Δήμο Πύλης Τρικάλων παραμένουν 22 δημοτικά διαμερίσματα και άλλα 30 στο Δήμο Καλαμπάκας. Παράληλα, για προληπτικούς λόγους διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο δρόμο Χορτιάτη - Αγίου Βασιλείου Θεσσαλονίκης.

Στην περιοχή Μαύρικα, του Δήμου Καρδίτσας, υπερχείλισε τοπικό ρέμα, πλημμυρίζοντας ακατοίκητες γεωργικές εκτάσεις, αποκλείστηκαν αμνοερίφια σε ποιμνιοστάσιο, ενώ πλημμύρισαν και γεωργικές εκτάσεις, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Καλέτζη. Εξαιτίας των ισχυρών βροχοπτώσεων, συγκεντρώθηκε μεγάλος όγκος υδάτων στον οικισμό Μαύρικα Καρδίτσας, με αποτέλεσμα να εκκενωθεί ο οικισμός και να μεταφερθούν στην Καρδίτσα, για προληπτικούς λόγους, 35 σκηνίτες. Από την κακοκαιρία διακόπηκε επίσης, η ηλεκτροδότηση και η σταθερή τηλεφωνία σ' ολόκληρο το Δήμο Αργιθέας και στους οικισμούς Νεοχώρι, Καλύβια Πεζούλας, Μορφοβούνι, Κρυονέρι και Πλακωτό.

Την ίδια ώρα, με αλυσίδες κινούνται τα οχήματα στους δρόμους Δολίχης - Λιβαδιού, Πυθείου - Κοκκινόπλου και Τσαπουρνιάς - Φαρμάκι Λάρισας, ενώ στο δρόμο Τρικάλων - Ιωαννίνων (μέσω Κατάρας) απαγορεύτηκε η κυκλοφορία των μεγάλων φορτηγών. Επίσης, αλυσίδες χρειάζονται στους επαρχιακούς δρόμους Σοφάδων - Αμπέλου, Μουζακίου - ’ρτας - ’νω Αργιθέας, Ιτέας - Πέτρινου Καρδίτσας, Φλώρινας - Καστοριάς (μέσω Βιτσίου και Βίγλας) και Αμυνταίου - Καστοριάς (μέσω Αετού Φλώρινας).

Ακόμα, σ' ολόκληρο το επαρχιακό οδικό δίκτυο των νομών Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, κεντρικής και βόρειας Χαλκιδικής, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, Μεταξάδων - Παλιουρίου - Αλεποχωρίου και Ορμενίου - Πενταλόφου - Πετρωτών - Βάλτου Έβρου, Ξάνθης - ελληνοβουλγαρικών συνόρων (από το 31ο χιλιόμετρο), στο ορεινό οδικό δίκτυο του νομού Ροδόπης, από τη συμβολή του αεροδρομίου Καβάλας, προς το ορεινό δίκτυο (παλιά εθνική οδός Καβάλας - Πλαταμόνας - Λεκάνης - Βουνοχωρίου - Ζυγού - Λύμνιας) και από την πόλη της Δράμας προς Εξοχή και Σιδηρόνερο.

Επίσης, από την Αρνισσα προς το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμακτσαλάν, στο νομό Πέλλας και σ' ολόκληρο το οδικό δίκτυο του νομού, στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Βέροιας - Κοζάνης, σ' ολόκληρο το ορεινό δίκτυο του νομού Ημαθίας και Σερρών - Θεσσαλονίκης. Επίσης, σ' ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Κοζάνης και Φλώρινας (συμπεριλαμβανομένης και της Εγνατίας οδού) και στα ορεινά των νομών Καστοριάς και Γρεβενών, Τρικάλων - Γρεβενών, Τρικάλων - Αρτας, Πύλης - Μεσοχώρας, Κατερίνης Ελασσόνας και Ελασσόνας - Δεσκάτης Γρεβενών.

Στην πόλη της Φλώρινας ο δείκτης του θερμομέτρου παραμένει καθηλωμένος στους -10 βαθμούς, ενώ -4 είχε η Ορεστιάδα, 1 η Αλεξανδρούπολη και τα Γρεβενά και 2 η Θεσσαλονίκη.

Όπως ανακοινώθηκε εξάλλου, κλειστά θα παραμείνουν την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα και το Κιλκίς.

Κλειστό παρέμεινε στο μεταξύ και σήμερα το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, λόγω των ισχυρών ανέμων που συνεχίζουν να πνέουν σε ολόκληρο το νομό. Στο μεγαλύτερο μέρος του νομού συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις, ενώ σε πολλά σημεία το ύψος του χιονιού ξεπέρασε τα δύο μέτρα και στο Μέτσοβο το ένα μέτρο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ