current views are: 1

8 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση13:57

Επίθεση φοιτητών στον πρώην πρύτανη του ΑΠΘ

Τα… τύμπανα του πολέμου ήχησαν στα πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της έναρξης την επόμενη εβδομάδα των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων διοίκησης τους.  

Δημοσίευση 13:57’
αρθρο-newpost

Τα… τύμπανα του πολέμου ήχησαν στα πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της έναρξης την επόμενη εβδομάδα των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων διοίκησης τους.  

Τα… τύμπανα του πολέμου ήχησαν στα πανεπιστήμια της χώρας, ενόψει της έναρξης την επόμενη εβδομάδα των εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη των νέων συμβουλίων διοίκησης τους.   Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ομάδα φοιτητών που αντιδρούν στις κινήσεις του προέδρου της επιτροπής που έχει διορίσει το υπουργείο Παιδείας για να συντονίσει τις διαδικασίες, πρώην πρύτανη, κ. Αν. Μάνθου, δημιούργησαν σήμερα, Τετάρτη, επεισόδιο στο χώρο της Ιατρικής Σχολής του Ιδρύματος.  

Ο κ. Μάνθος είχε καθορίσει για σήμερα συγκέντρωση των υποψηφίων για το συμβούλιο του Ιδρύματος και η ομάδα των φοιτητών εισέβαλε στην Ιατρική σχολή και διέλυσε την συνάντηση φωνάζοντας υβριστικά συνθήματα εναντίον του.  

Το επεισόδιο έληξε τελικά λίγο αργότερα, χωρίς να συνεχιστούν οι αντεγκλήσεις, αφού όμως προηγουμένως η συγκέντρωση των υποψηφίων είχε ματαιωθεί.  

Από τη Θεσσαλονίκη το κλίμα που επικράτησε σήμερα στο ΑΠΘ φαίνεται να απλώνεται σε ολόκληρο το χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, καθώς ήδη σε πολλά πανεπιστήμια οι πρυτανικές αρχές και οι επιτροπές διεξαγωγής των εκλογών (οι δεύτερες έχουν διορισθεί από το υπουργείο Παιδείας) βρίσκονται σε «πόλεμο».  

Στα Ιωάννινα, όπου οι εκλογές έχουν προσδιορισθεί για τις 15 Φεβρουαρίου, καθηγητές υποψήφιοι για τα νέα συμβούλια διοίκησης δηλώνουν στο «Βήμα», πως ούτε καν ξέρουν ποιοί είναι οι πρόεδροι των εφορευτικών του Ιδρύματός τους, ενώ μέχρι και την περασμένη εβδομάδα γνώριζαν ότι τα δύο απο τα πέντε μέλη της αρμόδιας επιτροπής διοργάνωσης των εκλογών είχαν παραιτηθεί.  

Για τις 15 φεβρουαρίου έχουν προσδιοριστεί επίσης εκλογές τόσο στο ΑΠΘ, όσο και στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.  

Στα ΤΕΙ Ηπείρου οι εκλογές αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά την Τρίτη που πέρασε, καθώς ομάδα φοιτητών διέκοψε την διαδικασία και… «έκλεψε» τις κάλπες.  

Τη Δευτέρα είχαν αναβληθεί οι εκλογές και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ενώ στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έχουν προσδιοριστεί για τις 22 Φεβρουαρίου.  

Την 1η ημέρα του Μαρτίου έχουν προσδιοριστεί οι εκλογές στο Δημοκρίτειο πανεπιστήμιο Θράκης.

Πηγή: tovima.gr


σχετικα αρθρα