«Αυτή τη στιγμή φαίνεται να θέλουν μείωση του κατώτερου μισθού, που θα κυμαίνεται στο 20%. Έχει μικρή σημασία, αν θα είναι της τάξης του 20%, περισσότερο ή λιγότερο. Ήδη το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό για τα ελληνικά δεδομένα», τόνισε ο Μιχάλης Χάλαρης, ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ, μιλώντας σήμερα στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Πάμε σ' ένα μηνιάτικο για τον νεοδιορισμένο της τάξης των 600 ευρώ, που σημαίνει ότι καθαρά θα παίρνει γύρω στα 500 ευρώ, μπορεί κανείς να καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος».  

Ο κ. Χάλαρης αποσαφήνισε πως «η μείωση μισθού που θα θεσπιστεί τώρα θα ισχύει για το σύνολο του εργατικού δυναμικού της χώρας μας, χωρίς ηλικιακή διαστρωμάτωση.  

Και πιάνει κι αυτούς που είναι τώρα εργαζόμενοι, δεν μιλάω γι' αυτούς που θα προσληφθούν σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Ισχύει  για όλους τους εργαζόμενους. Έχουμε μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 20% στο σύνολο του εργατικού δυναμικού στον ιδιωτικό τομέα της χώρας.  

Σαφώς θα διαπεράσει οριζόντια όλες τις συμβάσεις. Οι μόνες συμβάσεις που θεωρώ ότι δεν θα επηρεαστούν είναι οι επιχειρησιακές».  

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ΔΕΚΟ. «Ξεκάθαρα κι εκεί ζητάνε μείωση του μισθολογικού κόστους, κι αυτό ήταν ένα θέμα που τέθηκε από την αρχή, κι έχουν μια εμμονή με τους κανονισμούς εργασίας που ουσιαστικά είναι έμμεσα οι κλαδικές συμβάσεις. Συζητάνε την κατάργηση των κανονισμών εργασίας. Είναι θέμα συζήτησης. Δεν ξέρω που θα καθίσει η μπίλια».