Την κατάργηση των επιδομάτων που προβλέπονται στην επιχειρησιακή σύμβαση αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Εμπορικής Τράπεζας.   
Η κατάργηση αυτή θα οδηγήσει, σύμφωνα με πληροφορίες από πλευράς της τράπεζας, σε μειώσεις μισθών τουλάχιστον κατά 11,7% - όσο ήταν και το σχετικό επίδομα σε όλους τους εργαζόμενους - ενώ ένας ορισμένος αριθμός υπαλλήλων θα υποστεί περαιτέρω μειώσεις, λόγω της κατάργησης ορισμένων άλλων επιδομάτων που θα επίδραση στις ετήσιες απολαβές τους.  

Από πλευράς του Συλλόγου των εργαζομένων επισημαίνεται ότι οι μειώσεις σε ετήσια βάση θα φθάσουν το 18% περίπου, καθώς επιδόματα που επίσης καταργούνται αφορούν το σύνολο των εργαζομένων της τράπεζας.  

Η διοίκηση της τράπεζας πίεζε τους εργαζομένους να δεχθούν μειώσεις, ωστόσο σε όλο το προηγούμενο διάστημα δεν κατέστη εφικτή η επίτευξη συμφωνίας.  

Τελικά με εγκύκλιο της διοίκησης ανακοινώθηκε προς όλο το προσωπικό πως σταματά-αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου- η καταβολή των επιδομάτων που είχαν κατοχυρωθεί μέσα από επιχειρησιακές συμβάσεις (από το 1994 και μετά).  

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική αποφάσισε την προκήρυξη απεργίας την Παρασκευή και τη Δευτέρα με προοπτική, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στην Εμπορική Γιώργος Κωσνταντινόπουλος, να προχωρήσουν σε μεγαλύτερες κινητοποιήσεις.


Πηγή: tovima.gr