current views are: 1

9 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση08:21

Με 48ωρη απεργία Παρασκευή και Σάββατο απαντούν ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ στα νέα κυβερνητικά μέτρα

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα νέα επώδυνα κυβερνητικά μέτραΕπίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τις ημέρες της απεργίας και κεντρικό συλλαλητήριο την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος. 

Δημοσίευση 08:21’
αρθρο-newpost

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα νέα επώδυνα κυβερνητικά μέτραΕπίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τις ημέρες της απεργίας και κεντρικό συλλαλητήριο την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος. 

Την πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας αύριο, Παρασκευή και το Σάββατο αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα νέα επώδυνα κυβερνητικά μέτραΕπίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας τις ημέρες της απεργίας και κεντρικό συλλαλητήριο την Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος.  Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος μετέβη στη Γενεύη, στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO), καθώς η Συνομοσπονδία έχει προσφύγει στον ILO, καταγγέλλοντας την ωμή παραβίαση των Διεθνών Συμβάσεων και ζητώντας την παρέμβασή του με κάθε μέσο και τρόπο ώστε να διασφαλιστούν όσα και διεθνώς έχουν συμφωνηθεί να νομοθετηθεί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την έλλειψη σεβασμού της συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων καταγγέλλουν με επιστολή τους στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στον υπουργό Οικονομίας, στη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ και στο γενικό διευθυντή του ILO η Διεθνής Συνδικαλιστική Συνομοσπονδία καθώς και η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία ανακοίνωσε και η ΟΤΟΕ. Οι τραπεζιτικοί υπάλληλοι, λόγω της πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας στις τράπεζες συμμετέχουν στην πρώτη 24ωρη απεργία της Παρασκευής 10/2 και όσοι εργάζονται σε ειδικές υπηρεσίες το Σάββατο 11/2 συμμετέχουν και στη δεύτερη 24ωρη απεργία, ενώ με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν αύριο και το Σάββατο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ

Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη από το ΠΑΜΕ για απεργία προκειμένου οι εργαζόμενοι να απαντήσουν στην εντεινόμενη επίθεση των εργοδοτών και της κυβέρνησης.  

Για το λόγο αυτό το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο προγραμμάτισε για τις 9 Φεβρουαρίου συλλαλητήριο διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις.  

«Το ΠΑΜΕ σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές καλεί κάθε σωματείο, κάθε εργαζόμενο, σε κάθε τόπο δουλειάς να πάρει τις ευθύνες του.  
Μπορούμε να σταματήσουμε το νέο έγκλημα που συντελείται με τη συμμετοχή της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ που απαρτίζουν την πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και σε άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις.      

Στην κατεύθυνση αυτή της οργάνωσης της αντίστασης στα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα, της καταγγελίας της προδοτικής στάσης του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που μεταθέτει τη συνεδρίαση της ΓΣΕΕ από εβδομάδα σε εβδομάδα και την προετοιμασία για γενική πανελλαδική απεργία, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίων διαμαρτυρίας σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας στις 9 Φλεβάρη 2012 στις 5.30 το απόγευμα στο Πεδίον του Άρεως».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα