Πρώτο θέμα στα διεθνή ΜΜΕ είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών για τα νέα μέτρα λιτότητας να κυριαρχεί στις ιστοσελίδες των μεγαλύτερων δικτύων του κόσμου. «Οι έλληνες πολιτικοί έφτασαν σε συμφωνία για τη λιτότητα, ανέφερε ο Ντράγκι» είναι ο τίτλος του αμερικανικού οικονομικού δικτύου Bloomberg. To δημοσίευμα αναφέρει ότι ανοίγει ο δρόμος για περικοπή του χρέους της Ελλάδας μέσω του δεύτερου πακέτου διάσωσης σε δύο χρόνια.

«Οι πολιτικοί αρχηγοί της Ελλάδας έφτασαν σε συμφωνία» γράφει η ιστοσελίδα της Wall Street Journal. Η ιστοσελίδα παρακολουθεί λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις με παράλληλες αναφορές στις αγορές.

«Οι έλληνες πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν σε μεταρρυθμίσεις για το δεύτερο πακέτο στήριξης» τονίζει στο κεντρικό του θέμα το πρακτορείο Reuters.

Το BBC γράφει ότι «Οι έλληνες αρχηγοί συμφώνησαν σε νέο πακέτο περικοπών». Οι έλληνες πολιτικοί έφτασαν σε συμφωνία για νέες περικοπές, που είναι απαραίτητες για το νέο πακέτο στήριξης, την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών συγκεντρώνονται στις Βρυξέλλες.

«H Eλλάδα συμφώνησε για τα μέτρα λιτότητας» αναφέρει το κεντρικό θέμα της ιστοσελίδας του περιοδικού Spiegel, το οποίο σημειώνει ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει δραστικές περικοπές.

H ιστοσελίδα της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας Handesblatt κάνει λόγο για «αχτίδα ελπίδας για την Ελλάδα» σημειώνοντας ότι «Η συμφωνία για το πακέτο λιτότητας είναι πλήρης».

Πρώτο θέμα η Ελλάδα και στην ιστοσελίδα της Frankfurter Allgemeine Zeitung, στο άρθρο της οποίας τονίζεται ότι «Η κυβέρνηση στην Αθήνα συμφώνησε σε πρόγραμμα περικοπών».