Κάλεσμα στήριξης για τη συνέχιση της παροχής στήριξης σε ανθρώπους και οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη, απευθύνει το φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο «Αρωγή». Το σωματείο μέσω του εθελοντισμού συμπαραστέκεται σε:

- συνανθρώπους μας και σε οικογένειες που βρίσκονται σε ανάγκη
- άτομα με ειδικές ικανότητες, συμβάλλοντας στην ομαλή κοινωνικοποίησή τους

Η «Αρωγή» δραστηριοποιείται κυρίως στη Δυτική Αττική, όπου έχει διαγνώσει την ύπαρξη ουσιαστικών αναγκών και την έλλειψη φορέων ή και συλλόγων που μπορούν να προσφέρουν κοινωνικό έργο προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις παρούσες δυσχερείς συγκυρίες το εθελοντικό κοινωνικό έργο είναι, ιδιαίτερα σήμερα, πιο σημαντικό από ποτέ. Όμως εξίσου δυσχερείς είναι και οι συνθήκες που αντιμετωπίζουν τα μη κερδοσκοπικά Σωματεία, όπως η «Αρωγή», προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχιση της δράσης τους.

Συγκεκριμένα η «Αρωγή» αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα βιωσιμότητας, καθώς οι πόροι του Σωματείου επαρκούν για περιορισμένο διάστημα ώστε να εξακολουθήσει απρόσκοπτα να προσφέρει εθελοντικό έργο. Τα μόνα έσοδα του Σωματείου είναι η συνδρομή των μελών και ελάχιστες δωρεές που περιστασιακά λαμβάνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι, από τις 45 άτομα/οικογένειες που βοηθούσε σταθερά σε μηνιαία βάση η «Αρωγή», σήμερα πλέον μπορεί να στηρίζει περιστασιακά τις ανάγκες μόλις 32 ατόμων/οικογενειών.

Το σωματείο προσκαλεί όποιον ενδιαφέρεται να γίνει «αρωγός» στην προσπάθειά του. Επιθυμία του είναι να ευαισθητοποιηθούν συμπολίτες μας και να στηρίξουν την «Αρωγή», με όποιο τρόπο μπορούν. Οι ουσιαστικότερες ανάγκες είναι:

- Ενίσχυση της εθελοντικής ομάδας με νέα μέλη, που θα στηρίξουν το έργο του Σωματείου
- Διάθεση ειδών που έχουν ανάγκη οι οικογένειες που προστατεύει η Αρωγή
- Οικονομική ενίσχυση μέσω δωρεών προς το Σωματείο, με κατάθεση στο λογαριασμό της «Αρωγής»: τράπεζα Eurobank 0026002691 020034 9684

Για περισσότερες πληροφορίες: Υπεύθυνη επικοινωνίας, Μαίρη Φανουράκη 211.7501243 V+O COMMUNICATION και  www.arogi.eu   τηλέφωνο γραφείων 210.8131487, γραμματέας κα Χριστιάνα Παπακωνσταντίνου

Λίγα λόγια για το έργο της Αρωγής

Χάρη στην ακούραστη προσφορά των εθελοντών της «Αρωγής» από το 1995 που ιδρύθηκε το Σωματείο έχουν ενισχυθεί συνολικά 650 οικογένειες, ενώ σήμερα βοηθούνται σε τακτική βάση περίπου 32 οικογένειες, υποστηριζόμενες σε οικονομικό και προσωπικό επίπεδο (έκτακτα έξοδα στέγασης & συντήρησης κατοικίας, πληρωμή λογαριασμών κοινής ωφέλειας, έξοδα διαβίωσης και ρουχισμού, βοήθημα θέρμανσης, νοσήλια, προμήθεια φαρμακευτικής περίθαλψης, εκπαίδευση παιδιών, βοήθεια σε άπορους φοιτητές). Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι οι ίδιοι οι εθελοντές της «Αρωγής» υιοθετούν τις άπορες οικογένειες και αναλαμβάνουν, με έξοδα του Σωματείου, να διεκπεραιώνουν τις όποιες ανάγκες έχουν.

Στο πλαίσιο του πολύπλευρου έργου της η «Αρωγή» δημιούργησε το 2003 στις Αχαρνές Αττικής το Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ» για άτομα με ειδικές ανάγκες, που λειτουργεί  έκτοτε ο Δήμος Αχαρνών με την βοήθεια της Αρωγής. Το Κέντρο σήμερα φιλοξενεί 55 παιδιά  σε καθημερινή βάση, προσφέροντας τους δυνατότητες δημιουργικής απασχόλησης και άθλησης, συμβάλλοντας στην ομαλή κοινωνικοποίηση τους.

O νέος σκοπός της Αρωγής είναι η ολοκλήρωση ιδρύματος για άπορα, ορφανά και απροστάτευτα παιδιά με ειδικές ανάγκες, που έχει ξεκινήσει και κτίζει στη περιοχή Αυλίζα Αχαρνών σε οικόπεδο δωρεάς του Δήμου Αχαρνών. Το έργο θεμελιώθηκε το 2010 και αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2012, με τη στήριξη ιδιώτη χρηματοδότη, εταιριών και φίλων της Αρωγής.

Δείτε βίντεο με στιγμιότυπα από το Κέντρο Διημέρευσης ΑΜΕΑ «ΑΡΩΓΗ» του Δήμου Αχαρνών, εδώ.