Οι τάσεις και οι προοπτικές της ναυτιλίας, κάτω από τις παρούσες οικονομικές συνθήκες, θα τεθούν στο μικροσκόπιο στην πρώτη Διεθνή Συνάντηση Κορυφής της Ναυτιλίας, που θα πραγματοποιηθεί σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας στις 19 και 20 Φεβρουαρίου και θα εκπροσωπείται το 60% του παγκόσμιου στόλου.   Πρόεδροι ενώσεων εφοπλιστών από 3 ηπείρους και 9 χώρες (Ελλάδα, Νορβηγία, Κορέα, Φινλανδία, Ολλανδία, Ιταλία, Η.Π.Α., Ηνωμένο Βασίλειο, Δανία), κορυφαίοι Έλληνες εφοπλιστές, ειδικοί εμπειρογνώμονες ερευνητές και σύμβουλοι, 4 αρμόδια κυβερνητικά στελέχη, η ηγεσία του ΟΛΠ, ο Γενικός Γραμματέας του Συνεδρίου των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD) θα συζητήσουν για τη ναυτιλία, θα προτείνουν στρατηγικές και θα διερευνήσουν τις δυνατότητες χρηματοδότησης, θα μιλήσουν για τα λιμάνια και για την αντιμετώπιση της πειρατείας, κ.ά.  

Όπως ανακοινώθηκε, η συνεδρία της Κυριακής θα πραγματοποιηθεί κεκλεισμένων των θυρών και δεν θα είναι ανοιχτή για το κοινό. Το ανοιχτό για συμμετοχές συνέδριο θα πραγματοποιείται τη Δευτέρα, από τις 9:00 έως τις 18:00.  

Το World Shipping Congress τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (International Chamber of Shipping) και της Διεθνούς Ναυτιλιακής Συνομοσπονδίας (International Shipping Federation) ο Πρόεδρος των οποίων Σπύρος Πολέμης θα προεδρεύσει στο συνέδριο. Σημειώνεται ότι τo υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, είναι συνοικοδεσπότης του World Shipping Congress. 


 πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ