Με 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο και συγκέντρωση έξω από τη Βουλή τη Κυριακή, απαντούν στα μέτρα του νέου μνημονίου ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ
Συγκεκριμένα, τα συνδικάτα καλούν σε συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα σήμερα και αύριο στις 11.00 το πρωί, ενώ για την Κυριακή το απόγευμα -οπότε και κατατίθενται τα νέα μέτρα προς ψήφιση- προγραμματίζουν συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. 

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της χώρας. 

Ακινητοποιημένα τα Μέσα Μεταφοράς

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει σήμερα και αύριο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρο απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα «σκληρά και επώδυνα μέτρα» που εξαγγέλθηκαν, μετά τις απαιτήσεις της τρόικας. 

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τράμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός. 

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί τις ημέρες της απεργίας θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. 

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. 

Στη Θεσσαλονίκη τα αστικά λεωφορεία και τις δύο ημέρες θα εκτελούν δρομολόγια από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. 


Στο «χορό» των απεργιών δάσκαλοι και καθηγητές
 

Δάσκαλοι και καθηγητές θα συμμετέχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ

Την Παρασκευή, θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία, ενώ από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή θα συμμετάσχουν σε συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα. 

Οι καθηγητές καλούν τις τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις ομοσπονδίες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων την επόμενη εβδομάδα.  

Σε 48ωρη απεργία και οι νοσοκομειακοί γιατροί
 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν σήμερα και αύριο τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι νοσοκομειακοί γιατροί συμμετέχουν στη 48ωρη γενική απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας ΟΕΝΓΕ , θα δώσουν το παρών και στα συλλαλητήρια που διοργανώνονται στις μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ΙΣΑ καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα και σε μαζική συμμετοχή στην 48ωρη απεργία, σε ένδειξη διαμαρτυρίας «για την πλήρη κατάρρευση της Δημόσιας Υγείας και την εξόντωση των γιατρών». 

Δεμένα για 48 ώρες τα πλοία
 
Τη συμμετοχή της στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, με 48ωρη Πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων, με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής 10-02-2012 και λήξη την 24.00 ώρα του  Σαββάτου 11-02-2012 αποφάσισε σε έκτακτη συνεδρίασή της και η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας   με μυστική ψηφοφορία, 

«Με την παραπάνω  απεργιακή κινητοποίηση, η Διοίκηση  της ΠΝΟ προτάσσει τη συνεχιζόμενη  για δύο και πλέον χρόνια  οικονομική κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δυνάμεις, που έχουν οδηγήσει de facto την Ελλάδα σε χειρίστης μορφής διεθνή οικονομικό έλεγχο, με αποτέλεσμα μέρα με την ημέρα την εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων και συνταξιούχων» επισημαίνει σε.   ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία: 

Απεργούν οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης
 
Απεργούν την Παρασκευή και το Σάββατο οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας στην 48ωρη απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ
«Διαμαρτυρόμαστε για την πολιτική υποτέλειας και τη μετατροπή των Ελλήνων πολιτών σε δουλοπάροικους της Ευρώπης», επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΟΣΘ), Αθανάσιος Δεβλιώτης.

Παράνομες οι κινητοποιήσεις

Εν τω μεταξύ, παράνομες κρίνονται, με δικαστικές αποφάσεις του Πρωτοδικείου της Αθήνας, οι πρακτικές συνδικαλιστικών οργανώσεων να κηρύσσουν απεργιακές κινητοποιήσεις, αιφνιδιάζοντας εργοδότες και επιχειρήσεις χωρίς την τήρηση των προϋποθέσεων του νόμου.   

Το Πρωτοδικείο της Αθήνας, με αφορμή πρόσφατες κινητοποιήσεις που κήρυξε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ αλλά και η ΕΣΗΕΑ, έκρινε ότι είναι παράνομες οι παρελκυστικές πρακτικές των συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως επίσης και οι αιφνιδιαστικές κινήσεις τους να προκηρύσσουν απεργίες την προηγούμενη ημέρα της απεργιακής κινητοποίησης ή διαδοχικές απεργίες όταν αυτές κρίνονται παράνομες και καταχρηστικές.