Ομάδα αντιεξουσιαστών πέταξε πρίν από λίγο μολότοφ εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Μπουμπουλίνας, στο Πολυτεχνείο. Ξέσπασε φωτιά και προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Άγριο «ξύλο», πέτρες, μολότοφ, χημικά και τραυματισμοί δύο πολιτών... ήταν το σκηνικό που επικράτησε για αρκετές ώρες στο Σύνταγμα. Τα επεισόδια μάλιστα μεταφέρθηκαν στα Προπύλαια, ενώ σκηνές βίας εκτυλίχθηκαν  και μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Η ένταση άρχισε όταν ομάδα διαδηλωτών επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Φιλελλήνων, μπροστά από τα ΚΕΠ Συντάγματος. Οι νεαροί πετούν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών, ενώ τα ΜΑΤ απαντούν με χημικά. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή, ενώ σε έναν τραυματισμένο πολίτη παρέχονται οι πρώτες βοήθειες.

Στη κυκλοφορία δίνονται σιγά σιγά οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα, η Πανεπιστημίου και η Κλαυθμώνος, όπου διαδηλώνουν πολίτες προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το νέο μνημόνιο και τα μέτρα που αυτό προοωθεί με κυρίαρχα τη μείωση του κατώτατου μισθού.  

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ολοκληρώθηκε στο Σύνταγμα, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ ολοκλήρωσαν την πορεία τους από την Ομόνοια. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται συγκεντρωμένοι στα Προπύλαια.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και ήδη έχουν αποκλείσει την δίοδο στους διαδηλωτές, ώστε να αποτρέψουν τις πορείες να φτάσεουν στο Σύνταγμα.

Αντίστοιχες διαμαρτυρίες θα πραγματοποιηθούν και αύριο, δεύτερη ημέρα της απεργίας, αλλά και το απόγευμα της Κυριακής, στην πλατεία Συντάγματος, κατά την ώρα που οι έλληνες βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν στα όσα συμφώνησαν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί. 

Στη 48ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για σήμερα και αύριο συμμετέχουν:

H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), με αποτέλεσμα να μείνουν δεμένα τα πλοία, την Παρασκευή και το Σάββατο. Οι νοσοκομειακοί γιατροί που θα συμμετέχουν και στα συλλαλητήρια σε μεγάλες πόλεις της χώρας.Οι εργαζόμενοι στην Εμπορική Τράπεζα. Οι οδοντίατροι της Θεσσαλονίκης. Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές. Οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.

Επίσης, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τα μέλη του σε αποχή από τα καθήκοντά τους και σε μαζική συμμετοχή στη 48ωρη απεργία. Σε λευκή απεργία στις επιμέρους υποχρεώσεις τους, όπως η επίδοση δικογραφιών και η φύλαξη γηπέδων, καλεί τα μέλη της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, η οποία μάλιστα ζήτησε την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης των εκπροσώπων της τρόικας, ενώ ρολά έχουν κατεβάσει και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.


Σχετικό Θέμα
: Κατάληψη του ΠΑΜΕ στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών