ΕΛΛΑΔΑ

Χρ. Φωτόπουλος: «Θέλουμε τον αστυνομικό στον δρόμο»

Δημοσίευση 10 Φεβρουαρίου 2012, 12:17 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χρ. Φωτόπουλος: «Θέλουμε τον αστυνομικό στον δρόμο»
Facebook Twitter Whatsapp
«Η περίοδος θα είναι ανώμαλη και θα θέλαμε να μην χρησιμοποιήσουν την Αστυνομία, όπως σε άλλες άσχημες εποχές για τη χώρα μας. Αυτή είναι η αγωνίας μου ως εκπρόσωπος των αστυνομικών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».
«Η περίοδος θα είναι ανώμαλη και θα θέλαμε να μην χρησιμοποιήσουν την Αστυνομία, όπως σε άλλες άσχημες εποχές για τη χώρα μας. Αυτή είναι η αγωνίας μου ως εκπρόσωπος των αστυνομικών», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Φωτόπουλος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5». «Είμαστε κι εμείς εργαζόμενοι, έχουμε μεγάλες αγωνίες για το τι θα συμβεί στους εργασιακούς  χώρους μας και στον ελληνικό λαό. Χθες και προχθές είχαμε ένα διευρυμένο, γενικό συμβούλιο με τη συμμετοχή αστυνομικών από όλη τη χώρα, από όλα τα πρωτοβάθμια συμβούλια και μεταξύ των άλλων εξετάζουμε και ποια άλλα μέτρα αντίστασης  μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας αυτή την περίοδο», δήλωσε ο κ. Φωτόπουλος.

«Εγώ ζητάω για να κάνω τη δουλειά μου να τηρούνται απαρέγκλιτα οι όροι που προβλέπονται για τους κανονισμούς λειτουργίας των υπηρεσιών μου. Δεν μπορεί να έχουμε ένα αστυνομικό κατάστημα του οποίου το κρατητήριο του να είναι προδιαγραφών για δεκαπέντε άτομα και να έχει μέσα είκοσι πέντε.

Θέλουμε με το σύνθημα αυτό,  οι συνάδελφοί μου να είναι στο δρόμο για να διασφαλίζουν τα υπέρτατα αγαθά του πολίτη. Να ασχολούνται μόνο με την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος κι όχι να ασχολούνται με τις επιδόσεις, όχι να ασχολούνται με άλλα σοβαρά έγγραφα κι αρμοδιότητες οι οποίες είναι άλλων υπηρεσιών και μας φέρνουν σε συνέχεια σε κόντρα.

Ζητάμε αποχή μας από τα πάρεργα. Να βγει ο συνάδελφος στο δρόμο, να είναι δίπλα στο πολίτη για την πρόληψη και την καταστολή του εγκλήματος κι όχι για να εξυπηρετούμε συμφέροντα ιδιωτικών εταιριών για να τα οικονομούν και να κάνουν μπάζα οι κερδοσκόποι».  

Ζητάμε να μην μας βάζουν να σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, με τα αδέλφια μας, τον εργαζόμενο λαό. Εκεί θα μας οδηγήσουν, αν δεν έχουμε άλλο μέτρο πίεσης».