current views are: 1

13 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση11:21

Bild: Θα ήμασταν ικανοποιημένοι αν δεν μας αποκαλούσαν Nαζί!

Εκτενή ρεπορτάζ και αναφορές στην ψήφιση του Μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και στα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας φιλοξενούν οι γερμανικές εφημερίδες.

Δημοσίευση 11:21’
αρθρο-newpost

Εκτενή ρεπορτάζ και αναφορές στην ψήφιση του Μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και στα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας φιλοξενούν οι γερμανικές εφημερίδες.

Εκτενή ρεπορτάζ και αναφορές στην ψήφιση του Μνημονίου από την ελληνική κυβέρνηση αλλά και στα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας φιλοξενούν οι γερμανικές εφημερίδες. Αίσθηση, ωστόσο, προκαλεί άρθρο που δημοσιεύει η εφημερίδα Bild με τίτλο «Η Ελλάδα στο σημείο μηδέν».

Στο κείμενο γίνεται αναφορά στις καταστροφές στην Αθήνα, τη δραματική ψηφοφορία στη Βουλή και τα νέα, σκληρά οικονομικά μέτρα.

Στην ίδια σελίδα φιλοξενείται σχόλιο με τίτλο: «Τέλος στην υποδαύλιση», στο οποίο τονίζεται:  

«Να ξεκαθαρίσουμε ένα πράγμα: Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία δεν κυβερνιόντουσαν από το Βερολίνο. Κανένας καγκελάριος δεν πίεσε τις χώρες αυτές να ζούνε με δανεικά, αντί να επενδύουν στην οικονομία τους. (…) Παρόλα αυτά η Γερμανία διαθέτει τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη χώρα στο μηχανισμό στήριξης. Δεν περιμένουμε να μας ευχαριστήσουν. Θα ήμασταν απλά ικανοποιημένοι αν δεν μας αποκαλούσαν ναζί».

Εν τω μεταξύ, σε ειδικό αφιέρωμα για την κρίση στην Ελλάδα το περιοδικό Der Spiegel διερωτάται: «Συνεχίζουν όλα ως έχουν στην Ελλάδα»;

Μπροστά σε μεγάλο δίλημμα βρίσκονται εκείνοι που έχουν αναλάβει να βοηθήσουν την Ελλάδα. Αν παραμείνουν όλα ως έχουν η χώρα δεν θα βγει ποτέ από την κρίση. Αν όμως σπρώξουν την Ελλάδα έξω από το ευρώ κινδυνεύει η νομισματική ένωση, επισημαίνει το γερμανικό περιοδικό.  

Απομένει συνεπώς μία λύση, η οποία έχει ωστόσο υψηλό τίμημα: μια χρεοκοπία της Ελλάδας με τη χώρα εντός ευρώζώνης. Με τον τρόπο αυτό γίνεται δυνατή η μείωση του χρέους σε αποδεκτά επίπεδα αφήνοντας παράλληλα περιθώρια για μια νέα αρχή στην οικονομία και την πολιτική. Έτσι μπορούν να γίνουν ριζικές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και να τεθεί σε εφαρμογή μια αναπτυξιακή στρατηγική για τη βιομηχανία και την παροχή υπηρεσιών.

Πηγή: ΣΚΑΙ


σχετικα αρθρα