Ομαλά εξελίσσεται, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η μετασεισμική ακολουθία μετά τη σεισμική δόνηση 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα, μεταξύ των χερσονήσων της Σιθωνίας και του 'Αθω, στη Χαλκιδική.  Η δόνηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εργαστηρίου Γεωφυσικής του ΑΠΘ, σημειώθηκε στις 3.34 τα ξημερώματα και προέρχονταν από απόσταση 110 χιλιομέτρων ανατολικά-νοτιοανατολικά της Θεσσαλονίκης. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 24 χλμ. δυτικά της χερσονήσου του 'Αθω, ενώ το εστιακό βάθος είναι επιφανειακό. 
   
Όπως έγινε γνωστό από τις αστυνομικές αρχές, ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο σε περιοχές της Σιθωνίας όσο και στο 'Αγιον Όρος, ακόμη και σε προάστια της Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκαν ζημιές. 

Όπως είπε, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο σεισμολόγος στο Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Μανώλης Σκορδίλης, το φαινόμενο εξελίσσεται κανονικά, τονίζοντας ότι μέχρις στιγμής ακολούθησαν δέκα μετασεισμοί μικρότερου μεγέθους (μεταξύ 2 και 3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ). 

Το συγκεκριμένο επίκεντρο, σύμφωνα με τον κ. Σκορδίλη, βρίσκεται κοντά στην τάφρο του Βορείου Αιγαίου που θεωρείται τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας. Οι επιστήμονες παρακολουθούν το φαινόμενο, εκτιμούν όμως πως πιθανότατα πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό που δεν εμπνέει ανησυχία.

Την ίδια ώρα, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΪ ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος, σημείωσε ότι πρόκειται για γνωστό, μικρό ρήγμα της περιοχής, που έχει συνεχόμενη μικροσεισμική δραστηριότητα.   

Ο κ. Παπαζάχος εμφανίστηκε καθησυχαστικός και σημείωσε ότι οι σεισμολόγοι παρακολουθούν τον σεισμό, που δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα.Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΚΑΙ