Σε 24ωρη απεργία την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου προβαίνει ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων, αντιδρώντας στο άρθρο 42 του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, που προβλέπει ότι οι έκτακτοι αρχαιολόγοι δεν θα μπορούν να επαναπροσληφθούν μετά τη συμπλήρωση 5 ετών απασχόλησης. Στο πλαίσιο της απεργίας έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι μπροστά από τη Βουλή στην Αθήνα και στο Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη.

Το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφίζεται σήμερα, Τρίτη, επί της αρχής, ενώ η ψηφοφορία κατ’ άρθρο θα διεξαχθεί αύριο, Τετάρτη. Οι έκτακτοι αρχαιολόγοι διαμαρτύρονται, επίσης, για τη ρύθμιση η οποία εντάσσεται στο νομοσχέδιο για τη «Βελτίωση του
επιχειρηματικού περιβάλλοντος», που προβλέπει ότι τους αρχαιολόγους που θα εργάζονται στις σωστικές ανασκαφές στα μεγάλα ιδιωτικά έργα δεν θα τους επιλέγει η Αρχαιολογική Υπηρεσία, όπως γίνεται έως σήμερα, αλλά οι ιδιώτες κατασκευαστές.

«Με τον τρόπο αυτό παραχωρείται μέρος του ελέγχου των σωστικών ανασκαφών στους ιδιώτες εργολάβους και οι αρχαιολόγοι εγκαταλείπονται έρμαια στις πιέσεις και τις ορέξεις τους», καταγγέλλει ο Σύλλογος στην ανακοίνωση που εξέδωσε.


πηγή: naftemporiki.gr