Στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών διαβιβάστηκαν προς διερεύνηση, οι δηλώσεις του εκπροσώπου της ΝΔ ότι «η Νομική Σχολή αποτέλεσε κατασκευαστήριο μολότοφ και ορμητήριο βανδάλων», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας Πολίτη, δεδομένου, όπως αναφέρεται, ότι στην Ελληνική Αστυνομία δεν έχουν καταγγελθεί ή πιστοποιηθεί συγκεκριμένα στοιχεία.
Στην ίδια ανακοίνωση διευκρινίζονται επίσης τα παρακάτω:

- Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία περιήλθαν τρεις επιστολές με ημερομηνίες 9, 10 και 11 Φεβρουαρίου 2012 αντίστοιχα, του Πρύτανη Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Θεοδόσιου Πελεγρίνη.

- Στην πρώτη που παρελήφθη την 10η Φεβρουαρίου, αναφέρεται ότι το Πανεπιστήμιο Αθηνών ανέβαλε όλες τις εκδηλώσεις του διημέρου 10 έως και 12 Φεβρουαρίου και ζητείται γενικώς η προστασία των κτιρίων του Πανεπιστημίου Αθηνών.

- Στη δεύτερη, που παρελήφθη την 11η Φεβρουαρίου, αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η Νομική Σχολή έχει καταληφθεί από άγνωστους φοιτητές, καθώς και ότι, από τις μέχρι τώρα πληροφορίες τους, δεν προέκυπτε η διάπραξη καταστροφών στην περιουσία του Πανεπιστημίου ή άλλες ενέργειες που προκαλούν ζημιές στη δημόσια περιουσία.

- Στην τρίτη επιστολή, που παρελήφθη το μεσημέρι της 12ης Φεβρουαρίου, ημέρα των κινητοποιήσεων, διαβιβάζεται επισυναπτόμενα ηλεκτρονικό μήνυμα του Κοσμήτορα της Σχολής προς την Πρυτανεία, σύμφωνα με το οποίο, υπάρχουν πληροφορίες για κάποιες ζημιές και φθορές μέσα στο κτίριο της Νομικής Σχολής.

Από τις παραπάνω επιστολές, ωστόσο, επισημαίνει το υπουργείο, «πουθενά δεν προκύπτει ότι τελούνται οι οποιεσδήποτε αυτεπάγγελτα διωκόμενες αξιόποινες πράξεις στο χώρο της Νομικής Σχολής και μάλιστα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, έτσι ώστε να προκύπτει υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας να επέμβει».

Επιπλέον, συνεχίζει, στο χρόνο που περιήλθε η τρίτη επιστολή (12.02.2012), μεσημέρι της ημέρας των κινητοποιήσεων, είχε πλέον ολοκληρωθεί το σύνολο του επιχειρησιακού σχεδιασμού των μέτρων τάξης και ασφαλείας για τις κινητοποιήσεις και είχε αναπτυχθεί το σύνολο των αστυνομικών δυνάμεων.

Ωστόσο, σημειώνεται, με βάση το περιεχόμενο αυτών των επιστολών αναπτύχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις περιφερειακά του κτιρίου της Νομικής Σχολής από την Παρασκευή, 10.02.2012, οι οποίες ενισχύθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, 12.02.2012, αμέσως μετά την παραλαβή της τρίτης επιστολής.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούσαν προληπτικούς ελέγχους στα άτομα που εισέρχονταν ή εξέρχονταν της Νομικής Σχολής, οι οποίοι εντάθηκαν από το μεσημέρι της Κυριακής, 12.02.2012, ενώ από τις εκεί διατιθέμενες δυνάμεις απαιτήθηκε να παρασχεθεί συνδρομή σε πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου να κατασβήσουν πυρκαγιές και να απεγκλωβίσουν 15 πολίτες που κινδύνευαν από τις φωτιές σε υποκατάστημα Τράπεζας.

Τέλος, όπως υπογραμμίζει το υπουργείο, και από τις τρεις επιστολές δεν προκύπτει αίτημα για επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στο κτήριο της Νομικής Σχολής για την εκκένωσή της, όπως απαιτείται με σαφήνεια από το άρθρο 334 του Ποινικού Κώδικα σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθρων 3 & 8 του ν. 4009/2011 .