Ενημερωτική εκστρατεία για την οδική ασφάλεια, ξεκινά η Περιφέρεια Κρήτης, με κύριο στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών του νησιού, με επίκεντρο στα παιδιά, ώστε να μειωθούν τα τροχαία ατυχήματα, με την εμπέδωση ασφαλούς οδικής συμπεριφοράς. Σε εκδήλωση στην Περιφέρεια Κρήτης, με τίτλο «Ασφαλής Κρήτη», ο Περιφερειάρχης, Σταύρος Αρναουτάκης, παρουσίασε αναλυτικά την καμπάνια που θα γίνει σε ολόκληρη την Κρήτη.

Όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης, είναι πολύ σημαντικό που σε μια ενημερωτική καμπάνια όπως αυτή, η Περιφέρεια Κρήτης να έχει άξιους και ικανούς συμπαραστάτες μέσα από τους κοινωνικούς φορείς και τους ενεργούς πολίτες, που μπορούν να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν τον κόσμο.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι μόνο μέσα από τη συνεργασία, τη συνέργεια, αλλά και την αλληλοβοήθεια, μπορούμε να φέρουμε την Κρήτη εκεί που όλοι θέλουμε και ονειρευόμαστε. Να καταστήσουμε την Κρήτη ένα νησί ασφαλές για τους κατοίκους της και τους επισκέπτες της», ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης και συνέχισε: «Κύριο μέλημά μας είναι να καταστήσουμε τους πολίτες της Κρήτης κοινωνούς του θέματος της οδικής ασφάλειας, καθώς όλοι εμπλεκόμαστε με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, είτε ως οδηγοί είτε ως πεζοί. Αυτή η προσπάθεια μπορεί και πρέπει να πετύχει, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά περισσότερα απ’ ότι ο καθένας χωριστά».

Ο σύμβουλος της Περιφέρειας Κρήτης για θέματα οδικής ασφάλειας και πρόεδρος του Παγκρήτιου συλλόγου πρόληψης ατυχημάτων, Γιάννης Λιονάκης, παρουσίασε δραματικά στοιχεία αναφορικά με τα τροχαία στην Κρήτη, επισημαίνοντας ότι από το 2.000 έως σήμερα έχουν χαθεί σε τροχαία 1.484 άνθρωποι, ενώ μόνο φέτος -μέχρι στιγμής- έχουν χάσει τη ζωή τους 8 άτομα, τα 3 από αυτά στον Βόρειο Οδικό Άξονα.

Στις δράσεις της καμπάνιας περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:

- Ενημέρωση μαθητών με τη συμμετοχή του «Ινστιτούτου Μυλωνά» και τη συνεργασία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης

- Διαγωνισμό αφίσας - μηνύματος με θέμα «στο δρόμο προσέχω πάντα», για την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

- Ενημερωτικές ημερίδες ανταλλαγής απόψεων σχετικά με την οδική ασφάλεια: πεζός και αυτοκίνητο, ποτό και οδήγηση, κινητό και οδήγηση, κράνος, ζώνη.

- Παραγωγή έντυπου και οπτικοακουστικού υλικού

- Συνεργασία με αρμόδια υπουργεία, με στόχο την παραγωγή ενημερωτικού υλικού.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, φορέων και υπηρεσιών, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ και της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Παγκρήτιος Σύλλογος Πρόληψης Ατυχημάτων κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ