Κανονικά λειτουργεί η Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά την απομάκρυνση των συγκεντρωμένων φοιτητών, καθηγητών και διοικητικών υπαλλήλων, που από νωρίς το πρωί εμπόδισαν την εκλογική διαδικασία ανάδειξης των εσωτερικών μελών του νέου Συμβουλίου Διοίκησης. Η κατάληψη της Σχολής διεκόπη και οι φοιτητές αναμένεται να εξετάσουν νέα κινητοποίηση για την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση της Οργανωτικής Επιτροπής να μεταθέσει τις εκλογές για τη μέρα αυτή.

Νωρίτερα, σε βίαιη διακοπή οδηγήθηκε συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής των εκλογών του ΑΠΘ με τις εφορευτικές επιτροπές και τους υποψήφιους για τις θέσεις των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, μετά από παρέμβαση φοιτητών.

Ομάδα φοιτητών
εισήλθε σε αίθουσα της κεντρικής βιβλιοθήκης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιούνταν η συνεδρίαση, φωνάζοντας συνθήματα κατά της εφαρμογής του νόμου, της διεξαγωγής των εκλογών, και των συμμετεχόντων στη συνεδρίαση, με αποτέλεσμα να την διακόψουν.


Την ίδια ώρα, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή, φοιτητές και πανεπιστημιακοί που αντιδρούν στο νόμο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση έχουν καταστρώσει σχέδιο για να ματαιώσουν τις εκλογές οργανώνοντας ακόμη και μεταφορά οπαδών στα τρία Ιδρύματα που θα στηθούν κάλπες: Αριστοτέλειο, Ιωαννίνων και Θεσσαλίας. 

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής στο πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Διονύσης Κλάδης αποφάσισε να μην γίνουν εκλογές, καθώς φοιτητές ματαίωσαν την συνεδρίαση της επιτροπής για τις τελευταίες τεχνικές οργανωτικές και διαδικαστικές ενέργειες. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ