Τέλος δόθηκε στο θρίλερ με το ζευγάρι εργαζομένων στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας που απειλούσε να αυτοκτονήσει από το μπαλκόνι των κεντρικών κτιρίων του Οργανισμού. Το ζευγάρι εργαζομένων στον υπό κατάργηση Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας απειλούσε από τις 11 το πρωί να πέσει από τον δεύτερο όροφο του κεντρικού κτιρίου του Οργανισμού στη συμβολή των οδών Σολωμού και Πατησίων. Η ανεργία είναι η αιτία που τους οδήγησε σε αυτήν την πράξη, σύμφωνα με την Αστυνομία. Ο άνδρας πείστηκε λίγο μετά τη μία το μεσημέρι από τον διαπραγματευτή της ΕΛ.ΑΣ. να κατέβει από το μπαλκόνι, ενώ η γυναίκα παρέμεινε μέχρι της 4.30 το απόγευμα οπότε και έληξε αισίως το επεισόδιο.
Η Πυροσβεστική και η Αστυνομία βρίσκονταν επί ποδός στο σημείο.

Η ιστορία του ζευγαριού που έφτασε στα άκρα λόγω της ανεργίας

Σύμφωνα με το protothema.gr, πριν από λίγα χρόνια ήρθαν στην Αθήνα από την Πρέβεζα διότι έτσι θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν καλύτερη περίθαλψη για το ένα από τα δύο παιδιά τους που έχει προβλήματα υγείας.

Σήμερα, αντιμετωπίζουν την προοπτική της ανεργίας. Στο νέο μνημόνιο προβλέπεται το κλείσιμο του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας όπου εργάζονται και οι δύο σύζυγοι. Αρκετές μέρες μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης για λουκέτο στον ΟΕΚ, οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν ποιο θα είναι το μέλλον τους. Για την ακρίβεια, όλοι είναι σε καθεστώς αβεβαιότητας αφού η πρόβλεψη της νέας δανειακής σύμβασης είναι ότι οι υπάλληλοι των κρατικών υπηρεσιών που καταργούνται απολύονται...

Σήμερα Τετάρτη η απόγνωση έσπρωξε το ζευγάρι των υπαλλήλων του ΟΕΚ στα μπαλκόνια των κεντρικών γραφείων του Οργανισμού στην Αθήνα, επί των οδών Σολωμού και Πατησίων.   

Σε διπλανά μπαλκόνια, δήλωναν αποφασισμένοι να πέσουν στο κενό και ζητούσαν να συνομιλήσουν με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη για να ενημερωθούν για το εργασιακό τους μέλλον.

Επειτα από διαβουλεύσεις και κυρίως μετά τις ικεσίες των συναδέλφων τους, ο άντρας αποφάσισε να κατέβει από το κιγκλίδωμα του μπαλκονιού. Το ίδιο και η γυναίκα του έπειτα από 4 ώρες.