«Δήλωσα και δημόσια ότι ο φετινός προϋπολογισμός θα ολοκληρωθεί. Υποθέσεις, απειλές, υπό την έννοια ότι αν η οικονομία δεν πάει καλά, αν μειωθούν τα έσοδα, αν, αν, αν όλα αυτά τα καταστροφικά «αν» τα οποία αναπαράγονται κι όταν το λες πολλές φορές στο τέλος γίνονται, υπάρχουν», δήλωσε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής του ΙΚΑ, σχετικά με τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».    Για την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και το μέλλον των κοινωνικών παροχών, είπε: «Στον βαθμό που θα καταργηθούν οι παροχές, τα χρήματα αυτά που δίνονται θα επιστραφούν στον εργαζόμενο.   

Αν πούμε ότι πληρώνει 1% εισφορές για να έχει αυτές τις παροχές από την Εργατική Εστία και καταργηθούν οι παροχές θα πρέπει αυτή η εισφορά να επιστραφεί στο μισθό του εργαζόμενου και να αυξηθεί κατά αντίστοιχο ποσό.  

Δεν έχω ακούσει ακόμα περιμένω την κυβερνητική διευκρίνιση, απόφαση τον εφαρμοστικό νόμο εάν θα συνεχιστούν οι παροχές τότε θα συνεχιστούν οι εισφορές κι αν συνεχιστούν οι παροχές από που θα συνεχιστούν από ποιό φορέα.  

Κι ένα δεύτερο θέμα είναι που θα απασχοληθούν οι 600- 700 εργαζόμενοι.. Μπορεί να κλείσουν οι οργανισμοί αλλά το έργο να συνεχιστεί από άλλους οργανισμούς». 

Ενώ, τέλος, για τις επικουρικές συντάξεις του ΙΚΑ θεωρεί πως «μάλλον δεν αποτελούν πρόβλημα».