Έντονα ενοχλημένος είναι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θεοδόσης Πελεγρίνης, μετά τις δηλώσεις, νωρίτερα σήμερα, σε τηλεοπτικό σταθμό της υπουργού Παιδείας Αννας Διαμαντοπούλου, σχετικά με την κατάληψη της Νομικής Σχολής και τις ευθύνες των πρυτανικών αρχώνΜάλιστα, σε ανακοίνωση- απάντησή του δηλώνει ότι αύριο, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Συγκλήτου, θα εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο υποβολής μήνυσης.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο πρύτανης, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρυτανικού συμβουλίου, τονίζει:


«1) Τα αναφερθέντα από την υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κυρία 'Αννα Διαμαντοπούλου, ότι ο Πρύτανης "έδωσε τη Νομική να μπουν μέσα από την Πέμπτη μέχρι τη Δευτέρα" και ότι γνωρίζει πως "έγινε συμφωνία να μπουν μέσα μέχρι τη Δευτέρα" είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά, διεδόθησαν με πλήρη γνώση της αναλήθειάς των από την υπουργό που κρύπτεται πίσω από την υπουργική της ασυλία, η οποία της εξασφαλίζει το ακαταδίωκτο. Ο πρύτανης, την προκαλεί να αποδείξει την "αλήθεια" των ψευδών ισχυρισμών της άμεσα, δημόσια και ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

2) Το θέμα θα τεθεί αύριο στη Σύγκλητο η οποία ως θεσμικό όργανο θα αποφασίσει τι θα πράξει για να διαφυλάξει το κύρος του Πανεπιστημίου.

β) Θα προτείνει την υποβολή μήνυσης για τα όσα συνέβησαν στη Νομική Σχολή.

γ) Ήδη ύστερα από απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου οι υπηρεσίες του Πανεπιστημίου ερευνούν τα συμβάντα και θα κατατεθούν έγγραφα- πορίσματα. 

3) Θα ζητήσει από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων να συγκληθεί εκτάκτως και να τοποθετηθεί επί της έλλειψης παροχής προστασίας του Πανεπιστημίου και της απρόκλητης επίθεσης που δέχεται το Δημόσιο Πανεπιστήμιο στο πρόσωπο του Πρύτανη.

4) Ζητεί από τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας να διαφυλάξουν το κύρος και την ομαλή λειτουργία του Δημοσίου Πανεπιστημίου από την άσκηση μικροπολιτικής ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών».

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχετικό Θέμα: