Υψηλότατο επίπεδο ηθικού και επαγγελματισμού στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων διαπίστωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο οποίος επισκέφθηκε το υπουργείο Άμυνας.   Στις δηλώσεις, ο Πρόεδρος σημείωσε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν αποτρεπτικό παράγοντα για όλους εκείνους που θα σκεφθούν να στραφούν εναντίον της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.   

Παράλληλα ο κ. Παπούλιας επισήμανε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις, ως κομμάτι της κοινωνίας, υποφέρουν και εκείνες ως θύματα της μεγάλης οικονομικής κρίσης.  

Εξέφρασε όμως την ελπίδα ότι η κρίση θα ξεπεραστεί και όλοι μαζί θα βρεθούμε στην αντίπερα όχθη και έτσι κάποτε θα ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.  

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο εθνικό κέντρο επιχειρήσεων από όπου επικοινώνησε με τον αρχιφύλακα του ακριτικού φυλακίου του Αγαθονησίου.  

Καλωσορίζοντας τον κ. Παπούλια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος χαρακτήρισε συγκινητική -αλλά και μήνυμα προς την ελληνική κοινωνία- την απόφαση του κ. Παπούλια να παραιτηθεί της αποζημίωσής του σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ