Την ώρα που η οικονομική κρίση γίνεται «θηλιά» στο λαιμό των ελλήνων φορολογούμενων και το νέο Μνημόνιο «πετσοκόβει» μισθούς, συντάξεις και κάθε λογής βασικά προνόμοια, η χώρα μας ξοδεύει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε ειρηνευτικές αποστολές του ΝΑΤΟ. Αν και ως χώρα- μέλος του ΝΑΤΟ υποχρεούμαστε να συμμετέχουμε σε... πανάκριβες- για την σχεδόν χρεοκοπημένη Ελλάδα στρατιωτικές αποστολές, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν έχει γίνει έστω κάποια προσπάθεια από μέρους της κυβέρνησης να περιοριστούν τα έξοδα για τις αποστολές του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έχει στη διαθεσή του το kolotoubes.blogspot, μερικές από τις πιο «τσουχτερές» αποστολές του ΝΑΤΟ που επιβάρυναν τον έλληνα φορολογούμενο διαδραματίστηκαν στην Ακτή Ελεφαντοστού, στο Σουδάν, στο Τσαντ, στο Τιμόρ, στη Λιβερία,στο Κογκό,στην Αιτή, στην Δυτική Σαχάρα και στο Νταφούρ και κόστισαν παραπάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ!

Ενδεικτικά, για ερευνητική αποστολή στην Αφρική το έτος 2010-2011 η χώρα μας πλήρωσε 8 εκατομμύρια δολάρια από τον κρατικό προϋπολογισμό...
TAGS