Το κοινό πλαίσιο δράσης τους για την προστασία του κοινωνικού κράτους συμφώνησαν σε συνάντησή τους οι πρόεδροι του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), Γιάννης Αδαμόπουλος, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος ΤΕΕ , Χρήστος Σπιρτζής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γιώργος Πατούλης. Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, παρουσίασε τις θέσεις τού ιατρικού κόσμου εστιάζοντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων γιατρών. Όπως ανέφερε, ποσοστό 13% του ιατρικού δυναμικού είναι άνεργοι, ενώ 25% άνεργοι υποαπασχολούμενοι. «Η παραγωγικότητα του ιατρικού δυναμικού γίνεται χωρίς προγραμματισμό και το αποτέλεσμα είναι το κύμα μετανάστευσης των νέων εξειδικευμένων γιατρών στην αλλοδαπή», πρόσθεσε.

Τόνισε παράλληλα ότι η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη στη χώρα μας βρίσκεται σε «επίπεδα κατάρρευσης», ενώ έκανε λόγο για προχειρότητα όσον αφορά στην υλοποίηση, συγκρότηση και λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.

Κατά τη σημερινή τους συνάντηση, γιατροί, δικηγόροι και μηχανικοί αποφάσισαν από κοινού, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας και συναυλίας την Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα, επιδίωξη συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συναντήσεις με τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των κομμάτων και συμβολικές καταλήψεις των αρμόδιων υπουργείων από τις διοικήσεις των τριών φορέων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ