"Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να συμμετάσχει σε τέτοιου είδους βανδαλισμούς" ανέφερε στην έκκληση που απηύθυνε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής με δηλώσεις του προς τα ξένα ΜΜΕ , μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ο κ. Παπουτσής πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση στη δύσκολη αυτή συγκυρία εξετάζει τους τρόπους πώς θα κλείσουν οι πληγές που άνοιξαν και μίλησε για "πληγές ανευθυνότητας" που άνοιξαν επειδή ορισμένοι ήθελαν να κάνουν την επανάστασή τους, που είναι στην πραγματικότητα μια επανάσταση βαριάς ανευθυνότητας.   
   
Διαβεβαίωσε ωστόσο ότι το κράτος, η Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κάνουν οτιδήποτε για να μη ξανασυμβούν ανάλογα φαινόμενα.  
   
Ο Χρήστος Παπουτσής ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις σχετικά με το νέο δάνειο της χώρας και το Μνημόνιο που το συνοδεύει. " Η σκέψη όλων μας, του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης , είναι στην προσπάθεια που δίνουμε στην Ε.Ε. για να ολοκληρώσουμε τις συμφωνίες, για να πάρει ανάσα η χώρα και ο λαός μας". "Ορισμένοι στην Ε.Ε.", συνέχισε ο κ. Παπουτσής, "δημιουργούν προβλήματα στην Ελλάδα και δεν αναγνωρίζουν τις θυσίες του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα δεν αντέχει άλλο. Δεν επιτρέπονται περαιτέρω θυσίες", υπογράμμισε.  
   
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επεσήμανε ότι η Ε.Ε. δεν είναι υπόθεση μερικών αλλά όλων και σε τελική ανάλυση όχι μόνο των πολιτικών αλλά και των λαών και διαβεβαίωσε ότι "θα υλοποιήσουμε το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που η Βουλή υποστήριξε".