Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Χιόνια στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καταιγίδες στα δυτικά και νότια.  Χειμωνιάτικο παραμένει το σκηνικό του καιρού στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι μετεωρολόγοι προβλέπουν για σήμερα νεφώσεις, χιονοπτώσεις στα ορεινά και κρύο.

Συννεφιά με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας επικρατεί στη Θεσσαλονίκη. Ο υδράργυρος έδειξε στις 9 το πρωί -2 βαθμούς Κελσίου στην Πτολεμαΐδα και στα Γρεβενά, -1 στη Φλώρινα, -5 στο Νευροκόπι, 3 στη Θεσσαλονίκη και 4 στην Αλεξανδρούπολη. 

Στα ορεινά του νομού Γρεβενών εξακολουθούν να βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περισσότεροι από 35 οικισμοί, εξαιτίας της χιονόπτωσης των τελευταίων ημερών, που έθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο ύδρευσης και ηλεκτροδότησης.

Στο μεταξύ, κλειστοί, σύμφωνα με την Αστυνομία, λόγω χιονόπτωσης και παγετού, είναι οι επαρχιακοί δρόμοι Φλώρινας - Καστοριάς, μέσω Βιτσίου, Νεοχωρίου - Βαρβάρας και Βαρβάρας - Ολυμπιάδας, στην ορεινή Χαλκιδική, καθώς και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Ιερισσού.

Την ίδια ώρα, με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε τμήματα του ορεινού επαρχιακού δικτύου της Πέλλας, της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Χαλκιδικής, των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Ροδόπης, των Τρικάλων και της Καρδίτσας. 

Αναλυτικά ο καιρός

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Σταδιακή βελτίωση του καιρού αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν  δυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 11 βαθμούς Κελσίου.  

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς που βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 6 βαθμούς Κελσίου.  

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις που τις μεσημεριανές ώρες στη δυτική Μακεδονία θα είναι πυκνές. Τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι 4 με 6 και στα δυτικά 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα παράκτια. Βελτίωση αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί στο Ιόνιο 6 με 7 τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Σταδιακή βελτίωση του καιρού από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 5 και από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 12 βαθμούς Κελσίου.  

Στις Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 στρεφόμενοι το βράδυ σε βορείους βορειοδυτικούς πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.  

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που από το απόγευμα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια δυτικοί 4 με 5 στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βορείους βορειοανατολικούς 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ