Σε ενεργειακό συναγερμό βρίσκονται έως το Σάββατο οι αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς η μείωση του φορτίου φυσικού αερίου προς τη χώρα μας είχε ως αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τέσσερις μονάδες της ΔΕΗ που λειτουργούν με φυσικό αέριο, με ορατό τον κίνδυνο η χώρα να κινδυνέψει να βυθιστεί στο σκοτάδι.   
Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο Διευθυντής εταιρικών υποθέσεων και επικοινωνίας της ΔΕΠΑ, Βαγγέλης Κοσμάς, έκανε λόγο για ιστορικά υψηλά στη ζήτηση φυσικού αερίου τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο, λόγω των καιρικών συνθηκών, επιβεβαιώνοντας ότι υπάρχει έλλειμμα φυσικού αερίου για δύο ημέρες (Πέμπτη και Παρασκευή), καθώς λόγω γραφειοκρατίας δεν κατέστη δυνατή η εισαγωγή φορτίου από την Αλγερία πριν από περίπου 10 ημέρες.   

Ο κ. Κοσμάς τόνισε ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με διακοπή της εξαγωγής ρεύματος και εκτίμησε ότι το Σάββατο θα υπάρξει νέα άφιξη φορτίου και ως εκ τούτου, δε θα υπάρξουν διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Εν τω μεταξύ, σε άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο σύστημα ηλεκτροδότησης της χώρας προχώρησε το βράδυ της Τετάρτης ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς, καθώς επήλθε σταδιακή μείωση του φορτίου, ενώ τέθηκαν σε λειτουργία μονάδες παραγωγής που είχαν τεθεί εκτός λόγω βλάβης. 

Ωστόσο, τα στελέχη του διαχειριστή παραμένουν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων τις επόμενες ημέρες, εφόσον παραμένει η στενότητα στον εφοδιασμό της αγοράς και των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο, ενώ η ζήτηση είναι αυξημένη λόγω χαμηλών θερμοκρασιών. 
TAGS