current views are: 1

17 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση05:02

Ήλιος με… δόντια σε όλη τη χώρα- Αναλυτικά ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στην Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του Αιγαίου θα σημειωθεί χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.

Δημοσίευση 05:02’
αρθρο-newpost

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στην Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του Αιγαίου θα σημειωθεί χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα.

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Μόνο στην Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του Αιγαίου θα σημειωθεί χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις εντάσεως 8 και πιθανώς στα νοτιοανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.  

Αναλυτικά:

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που στα βόρεια θα είναι αυξημένες και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοανατολικά. Ο καιρός όμως γρήγορα θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη   

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 7 πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από -2 έως 4 βαθμούς Κελσίου.   

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με πιθανότητα πρόσκαιρων χιονοπτώσεων. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από -2 έως 05 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά θα κυμανθεί από -10 έως 2 βαθμούς Κελσίου.    

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 0 έως 8
βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.  

Στη  Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις που τοπικά θα είναι αυξημένες στην Εύβοια, τις Σποράδες και πρόσκαιρα στην ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Ευβοίας με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 στα θαλάσσια τοπικά 8 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 8 βαθμούς Κελσίου.  

Στις  Κυκλάδες και τη Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.  

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 τοπικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση αναμένεται να σημειωθεί από το απόγευμα στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί  από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σαββατοκύριακο

Λιακάδα με λίγα σύννεφα μόνο αλλά θα είναι ένας ήλιος με δόντια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο παρά τον παγετό που θα υπάρχει το πρωί στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -6 εως 8 βαθμούς στα βόρεια, από -2 εως 14 βαθμούς στα κεντρικά και από 6 εως 13 βαθμούς στα νησιά.