Ενας αγώνας δρόμου ξεκίνησε από το βράδυ της Πέμπτης, που το «Βήμα» δημοσιοποίησε το πρόβλημα οικογένειας της οποίας το μόλις τεσσάρων μηνών κοριτσάκι έπρεπε να μεταβεί στο Λονδίνο προκειμένου να υποβληθεί σε πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση.   
Το αργότερο μέχρι αύριο, Σάββατο, το κοριτσάκι θα βρίσκεται στο Νοσοκομείo Great Ormond Street Hospital for Childrens της Μεγάλης Βρετανίας, προκειμένου να υποβληθεί το ταχύτερο δυνατόν σε μεταμόσχευση λεπτού εντέρου. Μετά την αδυναμία του Ταμείου Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τραπέζης (ΤΥΠΕΤ) να καλύψει άμεσα το σύνολο της δαπάνης για νοσηλεία στην ιδιωτική πτέρυγα (έχουν ήδη σταλεί στο Νοσοκομείο 150.000 ευρώ, αλλά το κόστος επέμβασης αγγίζει τα 450.000 ευρώ), ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος επικοινώνησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Εθνικής Τράπεζας κ. Απ. Ταμβακάκη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα καλύψει η Τράπεζα σημαντικό μέρος της δαπάνης. Θετική ήταν και η ανταπόκριση δύο κυριών του επιχειρηματικού κόσμου, της κυρίας Σοφίας Στάικου - Σάλλα (σύζυγος του τραπεζίτη κ. Μιχ. Σάλλα) και της κυρίας Μαριάννας Λάτση.  

Σημειώνεται ότι στη δημόσια πτέρυγα του Νοσοκομείου, όπου γίνονταν όλη την εβδομάδα προσπάθειες από το ΤΥΠΕΤ προκειμένου να νοσηλευθεί εκεί το παιδί, δεν υπάρχει κρεβάτι. 

Τεράστια και ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν από την πρώτη στιγμή και η ανταπόκριση του κόσμου. 


Πηγή: tovima.gr