«Η δημοκρατία, οι δημοκρατικοί θεσμοί στην Ελλάδα είναι πλέον ανάπηροι. Είναι ακρωτηριασμένοι», τόνισε ο Γιάννης Παναγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, μιλώντας στον «ΒΗΜΑ 99,5».    «Όχι μόνο αμφισβητούνται οι δυνατότητες της ελληνικής δημοκρατίας, αλλά κυριαρχικά δικαιώματα του λαού. Αμφισβητείται ακόμα και το πότε και πως και που θα προκηρύξουμε τις εκλογές. Σε λίγο θα έρθει κι ο κ. Τόμσεν να μας δίνει κι ένα φάκελο που θα περιέχει μέσα και το ψηφοδέλτιο μας.  

Αντιλαμβάνεστε ότι είναι η υπέρτατη πρόκληση σε μια χώρα, η οποία έχει δώσει πολλά για τη δημοκρατία της, για τις δημοκρατικές ελευθερίες να αμφισβητούνται, από δήθεν δημοκρατικούς θεσμούς οι βασικές ανθρώπινες αξίες και τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα», υπογράμμισε.   

Έπειτα, ο κ. Παναγόπουλος μίλησε για την εικόνα της Ελλάδας στη Γερμανία: «Ήμουν στο Βερολίνο. Εκεί ένας κορυφαίος συνδικαλιστής μου είπε μια καταπληκτική φραση, ότι η συζήτηση για την κρίση, στη Γερμανία, γίνεται στον ουρανό των θεσμών. Εννοούσε ότι δεν έχει περάσει στη κοινωνία, στα πλατιά λαϊκά στρώματα.   

Τα πλατιά λαϊκά στρώματα ότι μαθαίνουν για την κρίση στην Ελλάδα ή ευρύτερα είναι από την Bild, τη Focus κι ανάλογες τέτοιες σκανδαλοθηρικές εφημερίδες, με αποτέλεσμα η Μέρκελ να κυριαρχεί επικοινωνιακά κρατώντας τους σ' αυτό τον φόβο ότι εσείς να είστε εντάξει κι εγώ δεν θα δώσω τα χρήματα σας στους ακαμάτηδες του Νότου.

Με αποτέλεσμα να έχει δηλητηριάσει την κοινή γνώμη, να παίζει με αυτό το ακροατήριο και να κάνει  αυτή τη σκληρή κι εν πολλοίς αντιδημοκρατική πολιτική».   

Εν κατακλείδι, για τη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ την Κυριακή στις 10.30 στο Σύνταγμα, δήλωσε: «Σ' αυτή δεν καλούμε, πλέον, μόνο τους εργαζόμενους, γιατί ακυρώνονται τα δικαιώματα μας, εργασιακά, μισθολογικά ασφαλιστικά.   
Καλούμε όλους τους πολίτες. Γιατί εάν το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος ήταν όπως παλιά το 114, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα αντίστοιχο κίνημα υπεράσπισης του Συντάγματος που θα επαφίεται στο πατριωτισμό μας».