current views are: 1

17 Φεβρουαρίου 2012
Δημοσίευση11:18

«ΔΕΠΑ-gate» με παρακολουθήσεις email των στελεχών της εταιρείας

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι υπήρξε παρακολούθηση των e-mail των στελεχών της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου). 

Δημοσίευση 11:18’
αρθρο-newpost

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι υπήρξε παρακολούθηση των e-mail των στελεχών της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου). 

Επιβεβαιώνει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι υπήρξε παρακολούθηση των e-mail των στελεχών της ΔΕΠΑ (Δημόσια Επιχείρηση Αερίου).  Έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή που διαβιβάστηκε στη Βουλή αναφέρει:

«Τον Δεκέμβριο 2010, με αφορμή την υπόθεση παρακολούθησης e-mail στελεχών του Ομίλου ΔΕΠΑ, την οποία χειρίστηκε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, γνωστοποιήθηκε στον Όμιλο η αρμοδιότητα της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ως Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων και δόθηκαν στοιχεία επικοινωνίας, σε περίπτωση που ο Όμιλος χρειαστεί συμβουλευτική αρωγή σε θέματα ηλεκτρονικής ασφάλειας. Έκτοτε ο Όμιλος ΔΕΠΑ ουδέποτε έχει έρθει σε επαφή με την ΕΥΠ ως Εθνική Αρχή και δεν έχει αιτηθεί την παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικής ασφάλειας από αυτήν. Ακόμη τον Ιανουάριο 2011, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Εθνικής Αρχής Αντιμετώπισης Ηλεκτρονικών Επιθέσεων, η ΕΥΠ παρείχε στους ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών διευθύνσεων του Ομίλου ΔΕΠΑ, ενημέρωση και συμβουλές για τη διαρροή στοιχείων τους στο διαδίκτυο, μετά την ηλεκτρονική επίθεση κατά της Εταιρείας». 

Το έγγραφο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την παροχή υπηρεσιών ασφαλείας στη ΔΕΠΑ ΑΕ, διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση σχετικής ερώτησης του βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη

Στην απάντησή του, ο υπουργός αναφέρει επιπλέον ότι «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, κατόπιν εξέτασης της αναγκαιότητας μέτρων ασφαλείας των εγκαταστάσεων της εν λόγω εταιρείας, μετά από σχετικό αίτημα αυτής, συγκαταλέχθηκαν και υφίστανται μέχρι σήμερα μεταξύ ευπαθών στόχων, για την προστασία (επιτήρηση) των οποίων διατάχθηκαν σχετικά μέτρα». 

Με πληροφορίες ΑΠΕ ΜΠΕ