Για νέες πολύ μεγαλύτερες ποσότητες νερών που το επόμενο διάστημα αναμένεται να εισρεύσουν στη κοίτη του μεγάλου διασυνοριακού ποταμού προειδοποιούν οι βουλγαρικές αρχές, την ώρα που η περιφερειακή ενότητα Έβρου παραμένει για δεύτερη εβδομάδα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην παρέβρια ζώνη. Ο βούλγαρος υφυπουργός των Εξωτερικών, Ντίμιτερ Τσάντσεφ, προειδοποίησε τον έλληνα πρέσβη στη Σόφια, ότι το επόμενο διάστημα αναμένεται σταδιακή αύξηση της θερμοκρασίας, που θα έχει ως συνέπεια το λιώσιμο του χιονιού και την εισροή ασυνήθιστα μεγάλων ποσοτήτων νερού στα φράγματα Κίρτζαλι, Στούντεν Κλάντενετς και Ιβαήλοφγκραντ.

Οι βούλγαροι εμπειρογνώμονες εκτιμούν μάλιστα ότι στα τρία φράγματα που αυτή την περίοδο δεν έχουν μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης, το προσεχές διάστημα αναμένεται να εισρεύσουν περίπου 480 - 610 εκατομμύρια κυβικά υδάτων.

Οι πληροφορίες αυτές έθεσαν εκ νέου σε επιφυλακή τις υπηρεσίες του Έβρου, ενώ προγραμματίσθηκε έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την προσεχή Δευτέρα, προκειμένου να ληφθούν προληπτικά μέτρα και να προετοιμαστούν οι αρμόδιοι φορείς για το ενδεχόμενο νέων πλημμυρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ