Τις ομοιότητες της σύγχρονης Ελλάδας και αυτής του 1941 αναφέρει σε ρεπορτάζ της η βρετανική εφημερίδα Daily Mail τονίζοντας ότι «μια βόλτα στην Ομόνοια αρκεί για να ανακαλύψετε το βάθος του πόνου».
«Οι Έλληνες στέκονται στην ουρά για τα συσσίτια όπως όταν ήταν υπό τη κυριαρχία των Ναζί, οδηγούνται στην αυτοκτονία και χάνουν κάθε μέρα τις δουλειές τους. Εδώ και τρία χρόνια το τσουνάμι της κρίσης έχει χτυπήσει την Ελλάδα, με περικοπές μισθών, απολύσεις και τα μικρά παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα. Πολλές οικογένειες δεν ανάβουν την θέρμανση γιατί δεν έχουν χρήματα να πληρώσουν» αναφέρει η βρετανική εφημερίδα.  
Ένα έθνος 11.000.000 ανθρώπων υποφέρει στον σταυρό της δέσμευσής του στο ευρώ, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Το ρεπορτάζ αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες της σύγχρονης Ελλάδας με αυτή της κατοχικής. «Οι Έλληνες μαζεύονται σε ουρές για λίγο κομμάτι κρέας. Είναι πολύ σκληρό για αυτούς να πεινούν λόγω της κρίσης» αναφέρει και τονίζει «Μια βόλτα στην πλατεία Ομονοίας, στην κεντρική εμπορική περιοχή της Αθήνας αρκεί για να ανακαλύψετε το βάθος του πόνου».

Ωστόσο το ρεπορτάζ της βρετανικής  εφημερίδας αναφέρει ότι «η ελληνική οικονομία είναι σε ελεύθερη πτώση, αλλά υπάρχει ένα φωτεινό σημείο, ο τουρισμός. Κάθε χρόνο συρρέουν χιλιάδες παραθεριστές, μόνο που φέτος φαίνεται πως θα μειωθούν οι Γερμανοί, υπό τον φόβο της τυχόν έχθρας που υπάρχει στο πρόσωπο τους λόγω των συνθηκών».

Δεν παραλείπει μάλιστα να αναφερθεί και στην εργαζόμενη του ΟΕΚ που απειλούσε να αυτοκτονήσει λόγω του «λουκέτου» που θα μπει στον οργανισμό και θα την οδηγήσει στην ανεργία.Η εφημερίδα, κάνει λόγο επίσης για τα στατιστικά του τρόμου, καθώς όλοι οι δείκτες έχουν επιδεινωθεί και τονίζει ότι πίσω από τους αριθμούς βρίσκονται εκατομμύρια άνθρωποι, που προδόθηκαν από διεφθαρμένους πολιτικούς.

Το δημοσίευμα καταλήγει με τη διαπίστωση, ότι οι Έλληνες προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τη νέα κατάσταση, μέσω της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας.

«Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι αν το τελευταίο πακέτο διάσωσης, θα είναι τελικά ακόμα ένας σταθμός στο δρόμο που οδηγεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ» σημειώνει ο αρθρογράφος και καταλήγει λέγοντας ότι «αν αυτό συμβεί, για άλλη μια φορά αυτοί που θα την πληρώσουν θα είναι οι αξιοπρεπείς και έντιμοι άνθρωποι που ήδη έχουν σηκώσει το βάρος των μεταρρυθμίσεων»Πηγή: Το Ποντίκι - Daiy Mail
TAGS