Μπορεί στις δημοσκοπήσεις να μην πιάνουν μία, Μέρκελ, Σαρκοζί, Παπανδρέου και Καρατζαφέρης. αλλά ως μασκαράδες... σπάνε ταμεία! Θραύση σε πωλήσεις κάνουν οι μάσκες πολιτικών προσώπων στην πόλη του Βόλου. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων οι οποίοι μίλησαν στο e-volos.gr δεν προλαβαίνουν να παραγγείλουν και ξεπουλάνε.

Μέρκελ, Σαρκοζί, Παπανδρέου και Καρατζαφέρης, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της ζήτησης.

Βέβαια όλοι οι καταστηματάρχες δήλωσαν πως τα ταμεία θα είχαν... σπάσει εάν είχε κυκλοφορήσει μάσκα «Γερουλάνος», αφού καθημερινά πολλοί είναι αυτοί που επισκέπτονται τα καταστήματά τους, για να την  αποκτήσουν καθώς οι περισσότεροι είναι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως οι τιμές στα αποκριατικα είδη είναι πολύ χαμηλές.
Συγκεκριμένα οι τιμές κυμαίνονται από 99 λέπτα, ενώ αυτές των πολιτικών προσώπων ξεκινούν από τα 4 και φτάνουν στα 4,5 ευρώ.

Επίσης, μπορεί κανείς να προμηθευτεί αποκριάτικη στολή μόλις με 5 ευρώ, ενώ στολές υπάρχουν για όλα τα βαλάντια, αφού η ακριβότερη στην αγορά του Βόλου κοστίζει 105 ευρώ.

Σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, φέτος πουλήθηκαν ελάχιστες στολές για ενήλικους, αφού, για λόγους οικονομίας, οι γονείς διέθεσαν όσο λιγότερα χρήματα μπορούσαν για να ικανοποιήσουν μόνο τα παιδιά τους, άλλωστε οι απόκριες είναι μια γιορτή που έτσι και αλλιώς χαίρονται περισσότερο τα μικρά παιδιά.

Πολλοί ήταν μάλιστα αυτοί, σύμφωνα με τους καταστηματάρχες, που επέλεξαν να αγοράσουν αξεσουάρ, όπως μια περούκα ή ένα ζευγάρι μεγάλα γυαλιά, εξοικονομώντας έτσι χρήματα, αλλά τηρώντας ταυτόχρονα και το έθιμο. 

Πηγή: evolos.gr 
TAGS