Άλλη μια ηλικιωμένη γυναίκα έπεσε θύμα απάτης στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας και έχουν εξαπατήσει δεκάδες ανυποψίαστους γέροντες. Αυτή τη φορά, μάλιστα, η απάτη ήταν τόσο καλά στημένη που το θύμα πίστεψε ότι μιλούσε στο κινητό με τον γιο της!
Οι δύο καλοντυμένοι άγνωστοι δράστες επισκέφθηκαν την ηλικιωμένη στο σπίτι της στην Ναύπακτο και της είπαν ότι ο γιος της τους έστειλε για να τους δώσει 1.200 ευρώ που είχε άμεση ανάγκη. Μάλιστα, υποτίθεται ότι τον  κάλεσαν από το κινητό και της έδωσαν να μιλήσει με τον ίδιο! Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν κατάλαβε ότι μιλούσε με έναν από τους συνεργούς των απατεώνων και τους έδωσε τα χρήματα. Μόνο την επόμενη ημέρα, όταν είπε στο γιο της τι είχε συμβεί, κατάλαβε ότι την είχαν εξαπατήσει και κατέφυγε στην Αστυνομία που αναζητά τους δράστες.

Μέσω… τηλεφώνου άρπαξε όλες τις οικονομίες  ενός 65χρονου ιερέα ένας αδίστακτος απατεώνας στη Μυτιλήνη! Ο δράστης επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ανυποψίαστο ιερωμένο και προσποιήθηκε τον εκπρόσωπο εκκλησιαστικού φορέα που θα του έβγαζε το εφ’ άπαξ και τη σύνταξη. Ζήτησε, όμως, να καταθέσει εγγύηση σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που του έδωσε. Μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες και αφού είχε καταβάλλει συνολικά 7.350 ευρώ, ο ιερέας κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και κατήγγειλε τον άγνωστο συνομιλητή του στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης η οποία αναζητά τα ίχνη του.

Πηγή: Πρώτο Θέμα