Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικές αρχές του Ρεθύμνου για τον εντοπισμό των τριών κουκουλοφόρων οι οποίοι το απόγευμα έστησαν ενέδρα σε γνωστό κοσμηματοπώλη, έξω από το σπίτι του προκειμένου να τον ληστέψουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr οι δράστες φορούσαν στρατιωτικές φόρμες παραλλαγής και περίμεναν τον κοσμηματοπώλη σε κοντινή απόσταση από την κατοικία του.

Όταν τον είδαν να πλησιάζει τον ακινητοποίησαν με την απειλή ενός καλάσνικοφ, ενός περίστροφου και μιας σιδερογροθιάς ενώ του ζήτησαν να τους οδηγήσει στο χρηματοκιβώτιο του σπιτιού του.

Ο κοσμηματοπώλης αντέδρασε ψύχραιμα και με πολύ έξυπνο τρόπο στις απειλές και προσταγές των δραστών.
Έδειχνε να συνεργάζεται και τους οδήγησε σε ένα άλλο κτίριο αντί για εκείνο όπου στεγάζεται η οικία του.

Οι δράστες χτύπησαν την πόρτα του σπιτιού που τους είχε υποδείξει ο κοσμηαμτοπώλης. Πυροβόλησαν στον αέρα δύο φορές για εκφοβισμό και μπήκαν μέσα ζητώντας επιτακτικά χρήματα.

Στο διαμέρισμα βρίσκονταν ένας 54χρονος με τρία ακόμα άτομα. Οι τρεις ληστές αφού ερεύνησαν όλους τους χώρους του σπιτιού και διέφυγαν, αφαιρώντας το Ι.Χ.Ε όχημα του 41χρονου.

Σε κοντινή απόσταση όμως από το σημείο που επιχειρήθηκε η ληστεία, οι τρεις άγνωστοι εγκατέλειψαν το όχημα και κινήθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.


Πηγή: Flashnews.gr