Ο Δήμος Βόλου προχωρά το θέμα της εγκατάστασης αποτεφρωτήρα για την καύση των νεκρών, σε όσους φυσικά έχουν εκφράσει εν ζωή τη σχετική επιθυμία, επιβεβαιώνοντας έτσι τη βούληση της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το θέμα του αποτεφρωτήρα για την καύση των νεκρών συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου που έγινε πριν από μία εβδομάδα περίπου. Στη συζήτηση, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, εξετάστηκαν όλες οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις που απαιτούνται για την υλοποίηση της παραπάνω εγκατάστασης, καθώς και το νομικό πλαίσιο που διέπει το συγκεκριμένο θέμα, που σημειωτέον είναι εδώ και χρόνια νόμος του κράτους.

Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πηγές η Δημοτική Αρχή εξετάζει το ύψος της επένδυσης το οποίο θα γίνει όχι από πόρους του Δήμου, αλλά με αυτοχρηματοδότηση ή με τη μέθοδο των ΣΔΙΤ. Στην ίδια συνεδρίαση επίσης εξετάστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας όλων των Κοιμητηρίων που υπάρχουν στον ενιαίο Δήμο Βόλου που αποτελείται από 39 συνολικά άρθρα, ενώ δόθηκε και ο κατάλογος με τα τέλη ταφών - εκταφών που θα οριστικοποιηθούν μετά την έγκρισή τους από την αρμόδια Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου που επιστρέφει σήμερα, μετά από μία εβδομάδα απουσίας, στο εξωτερικό. Στη συνέχεια ο νέος Κανονισμός θα έλθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο.


Ενιαίος Κανονισμός Λειτουργίας

Στο νέο τελικό Κανονισμό Λειτουργίας των Κοιμητηρίων σημειώνονται εκτός των άλλων τα εξής:

Η λειτουργία των Δημοτικών Κοιμητηρίων έχει την υποχρέωση να καλύπτει με τις υπηρεσίες της όλες τις διοικητικές και λειτουργικές ανάγκες:

α) του ευρισκόμενου στη θέση «Κούκος» νέου Κοιμητηρίου Βόλου – Ν. Ιωνίας.

β) όλων των υπολοίπων περιφερειακών Κοιμητηρίων, Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων, Γλαφυρών και Ταξιαρχών (μόνο εκταφές – οστεοφύλαξη) καθως επίσης των Κοιμητηρίων, Διμηνίου, Σέσκλου, Παλιούρι, Άνω Βόλου, Ανακασίας, ΑΓ. Ονούφριος, Αγριάς, Δράκειας, Ν. Αγχιάλου, Μικροθηβών, Αϊδινίου, Μακρινίτσας, Κουκουράβας (Μακρινίτσας), Αγ. Γεωργίου Μακρινίτσας, Κατηχωρίου, Άλλης Μεριάς, Σταγιάτες, Πορταριάς, Άνω Λεχώνια, Κάτω Λεχώνια, Αγ. Βλάσιου, Στρόφυλος, Παλαιόκαστρο και Αγ. Λαυρεντίου.- Στα Κοιμητήρια: θέση «Κούκος», Αγ. Γεωργίου Ιωλκού, Αγ. Παρασκευής, Ν. Παγασών, Φυτόκου, Μελισσατίκων και Γλαφυρών δε θα γίνονται ταφές τις Κυριακές και τις πιο κάτω αναφερόμενες αργίες:1 Ιανουαρίου - Πρωτοχρονιά, 6 Ιανουαρίου - Θεοφάνεια, Καθαρή Δευτέρα, 25 Μαρτίου, Επέτειος της Επανάστασης του 1821 (εθνική εορτή), Δευτέρα του Πάσχα, 1 Μαΐου - Πρωτομαγιά, Αγίου Πνεύματος, 15 Αυγούστου - Κοίμηση της Θεοτόκου, 28 Οκτωβρίου - Επέτειος του ΟΧΙ (εθνική εορτή), 6 Δεκεμβρίου - Αγ. Νικολάου, 25 Δεκεμβρίου - Χριστούγεννα, 26 Δεκεμβρίου - Δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων.

Πηγή: Ταχυδρόμος/thessalianews.gr