Ολοκληρώθηκε και η απογευματινή συγκέντρωση κατά των μέτρων λιτότητας που πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή. Άνοιξαν όλοι οι δρόμοι στο κέντρο. Δεν έλειψαν τα μικροεπεισόδια, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 63 συνολικά προσαγωγές.
Ειδικότερα, μέλη τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων των ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ  -ΕΛΜΕ,ΔΟΕ ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΟΕΚ ΟΕΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων αριστερών οργανώσεων συλλογικοτήτων και σωματείων, μεταξύ των οποίων και οι Αγανακτισμένοι Μοτοσικλετιστές Ελλάδας, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους σε όλους τους Ευρωπαίους «που με τις χθεσινές δυναμικές κινητοποιήσεις τους με κεντρικό σύνθημα "Είμαστε όλοι Έλληνες", έστειλαν ένα ηχηρό πρώτο μήνυμα, όπως είπαν, προς την ηγεσία της ΕΕ, αλλά και προς όλο τον κόσμο».

Στις 19.30 περίπου 3.000 άτομα είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο και διαδήλωναν ειρηνικά, υπό έντονη αστυνομική παρουσία.

Λίγο αργότερα ξέσπασαν επεισόδια, όταν διαδηλωτές πέταξαν πέτρες στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Οι οδομαχίες συνεχίστηκαν αργότερα στη λεωφόρο Αμαλίας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας διαδηλωτής, στον οποίο έδωσαν τις πρώτες βοήθειες άνδρες του Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια οι άνδρες των ΜΑΤ απώθησαν τους νεαρούς στην Πανεπιστημίου, όπου οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν και επεκτάθηκαν στην Ομόνοια στη συμβολή των οδών Αγ. Κωνσταντίνου και Πειραίως.


Στο μεταξύ, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στην πλατεία Αριστοτέλους, ενάντια στα νέα μέτρα του μνημονίου και στην τρόικα.

Πηγές: naftemporiki.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πληροφορίες από tovima.gr

Σχετικό θέμα: Χωρίς επεισόδια το συλλαλητήριο ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα