Μπορεί να μην εκτιμούμε τα σεμέν που έχει φτιάξει η γιαγιά μας για την προίκα μας, ούτε και να θέλουμε να τα δούμε να κυκλοφορούν σε τραπέζια, καναπέδες ακόμα και καλοριφέρ όπως παλιά στο πατρικό μας, μπορούμε όμως να γνωρίσουμε την αξία του πλεξίματος και να δημιουργήσουμε μοναδικά αξεσουάρ για εμάς και τους φίλους μας.

Την τελευταία δεκαετία λοιπόν κάπου θα έχει πάρει το αυτί σας για την επάνοδο της τέχνης του πλεξίματος και την συνεχή του ενδυνάμωση με νέους ακόλουθους, εάν δεν ανήκετε ήδη σε κάποιο γκρουπ που πλέκει με πάθος και όχι μόνο ή εαν δεν είσαστε απο εκείνους που πλέκουν στο μετρό πηγαίνοντας προς την δουλειά. Και δεν είναι μόνο η Ελλάδα που ανακάλυψε τα οφέλη του, άντρες και γυναίκες στην Αμερική, τις Σκανδιναβικές χώρες και τη Βρετανία έχουν βάλει τις βελόνες και τα κουβάρια τους μέσα στην καθημερινότητα τους.

Εάν λοιπόν πάντα ζηλεύατε εκείνους που τα χέρια τους πιάνουν, ενώ εσείς δεν μπορείτε να ράψετε ούτε κουμπί, γιατί δεν το δοκιμάζετε και δεν το διαδίδετε και σε φίλους σας; Μην απορήσετε εάν βρείτε πολλούς εθελοντές που θα ήθελαν να πλέξουν με τα χέρια τους σκουφάκια, κασκόλ, τσαντάκια και ότι άλλο φανταστείτε.

Εάν η γιαγιά σας ή γιαγιά κάποια φίλη σας είναι διαθέσιμη και είναι φανατική με το πλέξιμο εκμεταλλευτείτε τις πολύτιμες γνώσεις της και ζητήστε να κάνει μαθήματα σε εσάς και την παρέα σας.

Συνοδέψτε την εμπειρία με αρωματικό τσάι ή ελληνικό καφέ και χειροποίητα κουλουράκια και αποκτήστε ένα πολύ ρετρό αλλά τόσο επίκαιρο χόμπι.

Εάν τώρα δεν υπάρχει γιαγιά εύκαιρη, αναζητήστε online ομάδες και blogs οπου μπορείτε να ενταχθείτε και να κάνετε τα πρώτα σας δειλά βήματα σε αυτή την αγχολυτική ενασχόληση -και γιατί όχι να κάνετε και νέες παρέες κάνοντας στο σπίτι σας ένα πάρτι πλεξίματος. Αυτή η εμπειρία θα είναι πολύ ικανοποιητική μιας και σύντομα θα αποζημιωθείτε για τον χρόνο και το κόπο σας με μια χειροποίητη δημιουργία αποκλειστικά από τα χεράκια σας!Πηγή: jenny.gr