Νέα κατάληψη στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν σήμερα οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, διακόπτοντας για τρίτη συνεχή φορά τις εργασίες της συνεδρίασης.  Υπενθυμίζεται πως οι συμβασιούχοι είχαν διακόψει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τόσο την περασμένη Δευτέρα, όσο και την περασμένη Παρασκευή, ζητώντας από τη διοίκηση να τους δοθούν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, ώστε να μπορέσουν στη συνέχεια να διεκδικήσουν μέσω της δικαστικής οδού την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας. 

Λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση, η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης ήρθε σε συνεννόηση με τους συμβασιούχους, ζητώντας -σε ένδειξη καλής θέλησης- να αφήσουν να συζητηθούν τα τρέχοντα και επείγοντα θέματα που υπήρχαν στην ατζέντα της ημερήσιας διάταξης.

Στη συνέχεια, τέθηκε προς συζήτηση το θέμα των συμβασιούχων με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να επιμένουν προς πρέπει να δοθούν στους εργαζόμενους τα έγγραφα που απαιτούνται και η δικαιοσύνη να είναι αυτή που θα αποφασίσει για το μέλλον τους.

 «Ο δήμος δεν μπορεί να δώσει τα χαρτιά που ζητάνε οι συμβασιούχοι. Δεν μπορεί ο δήμος να οργανώσει την καθαριότητα με βάση τις δικαστικές αποφάσεις. Δεν έχει λεφτά να πληρώσει τόσο προσωπικό», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Σημειώνεται πως για το απόγευμα είναι προγραμματαισμένη νέα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τους συμβασιούχους να δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν και πάλι το παρών. Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ