Έκκληση προς το πολυάριθμο κοινό του Μουσείου Μπενάκη απηύθυνε σήμερα η πρόεδρός του, Αιμιλία Γερουλάνου, προκειμένου να συμμετάσχει στο νέο, εξειδικευμένο πρόγραμμα οικονομικής στήριξής του που δημιούργησε το ίδιο το Μουσείο για να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πρόσθετους πόρους μετά τη σημαντική περικοπή της κρατικής επιχορήγησής του. Παράλληλα, η κυρία Γερουλάνου διέψευσε τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ιδιαίτερη μεταχείριση του μουσείου από τον υπουργό Πολιτισμού εξαιτίας της συγγένειάς τους. Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, η κυρία Γερουλάνου απάντησε σε δημοσιεύματα μερίδας τού Τύπου, «περί προνομιακής μεταχείρισης του Μουσείου από το υπουργείο πολιτισμού», εξαιτίας της συγγένειας του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού με την πρόεδρο.

Η ίδια, δήλωσε σχετικά πως «είναι περίεργο και πολύ θλιβερό αλλά και πολύ σκληρό για όλους μας, πως μετά από τόσα χρόνια άριστης σχέσης και ένθερμης αναγνώρισης φτάσαμε σήμερα να αναφέρεται έστω και περιπτωσιακά, το Μουσείο Μπενάκη ως το Μουσείο της μαμάς του υπουργού, το οποίο δήθεν, πριμοδοτείται σκανδαλωδώς».

Ταυτόχρονα, κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης του Μουσείου που περιλαμβάνει κατηγορίες μελών και τρόπους εξατομικευμένης συμβολής τους στο Μουσείο, διευρυμένους τρόπους χορηγίας με περισσότερα ανταποδοτικά προνόμια, δωρεές on line και άλλα προγράμματα. 
    


Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ