Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και φωτογραφίες του 19χρονου συλληφθέντα από τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας την Κυριάκη, 12 Φεβρουαρίου. Ο 19χρονος μάλιστα κατηγορείται για πλιάτσικο σε κατάστημα του κέντρου με ηλεκτρονικά είδη, για φθορές σε ξένη περιουσία και κατοχή ναρκωτικών. Τα κλοπιμαία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν σε αξία τα 73.000 ευρώ. Σύμφωνα με την Αστυνομία και μετά από σχετική Εισαγγελική Διάταξη, πρόκειται για κάτοικο των Εξαρχείων, για τον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής συνολικής αξίας άνω των 73.000 ευρώ, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς ξένης ιδιοκτησίας - καταστήματος που εδρεύει στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από την έρευνα,  ο 19χρονος και η 17χρονη ανήλικη φίλη του, υπήκοος Ουκρανίας, στις 12 Φεβρουαρίου, συμμετείχαν σε ομάδα ατόμων, που κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που εξελίσσονταν στο κέντρο της Αθήνας, λεηλάτησαν κατάστημα φωτογραφικών και ηλεκτρονικών ειδών στην περιοχή των Εξαρχείων, αφαιρώντας προϊόντα από το κατάστημα. 

Ο 19χρονος, μαζί με την ανήλικη αλλοδαπή φίλη του, συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου (18-2-2012) στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που διαπραγματεύονταν την πώληση μιας φωτογραφικής μηχανής και ενός ψηφιακού μετρητή απόστασης, τα οποία είχαν αφαιρεθεί από το κατάστημα κατά τη διάρκεια της λεηλασίας του.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 17χρονης ανήλικης στην περιοχή των Εξαρχείων, παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, βρέθηκαν άλλες τέσσερις φωτογραφικές μηχανές, ένας φωτογραφικός φακός και ένα μονόκυαλο, που είχαν αφαιρεθεί από το συγκεκριμένο κατάστημα. Η αξία των αντικειμένων αυτών εκτιμάται, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, στο ποσό των 20.000 ευρώ περίπου.

Η αξία των εμπορευμάτων - αντικειμένων που συνολικά αφαιρέθηκαν από το κατάστημα, από την ομάδα των ατόμων που το λεηλάτησαν, κυμαίνεται, σύμφωνα επίσης με τον ιδιοκτήτη, στο ποσό των 120.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι ζημιές που υπέστη ο χώρος του καταστήματος. Στην κατοχή του 19χρονου επίσης βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους ενός γραμμαρίου.